Nyheter

Den som väntar på något gott…

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge brukar man säga, och trots att det varit otroligt roligt att följa landslaget så ska det bli väldigt kul med ligamatch igen.

Denna gång reser Luleå Basket söderut för att möta AIK, ett ungt och hungrigt lag, efter ett matchuppehåll på två veckor. Senast spelade matchen för Luleålaget var den andra november då de tog sig an Alvik på hemmaplan. En tuff och jämn match som till slut avgjordes med fördel till Luleå.

Anna Barthold, Allis Nyström och Chioma Nnamaka har varit på landslagsuppdrag vilket har betytt att  tre nyckelspelare har fattats under förberedelserna inför denna match. Att dessutom ha ett långt uppehåll i ryggen är förstås inte optimalt. Det mindre antalet matcher i år kommer såklart med sina fördelar och nackdelar. Nu har tiden funnits till att finslipa ytterligare på spelsystem och jobba med styrka och kondition men det kan bli en utmaning att kliva in i matchskorna igen efter ett uppehåll, speciellt när det är två bortamatcher som väntar.
– Det är klart att det kommer bli tuffare för oss mentalt för att publiken och stödet vi får härifrån ger oss väldigt mycket energi men det är då vi får steppa upp som lag, både på planen och bänken, säger Elin Lomgren.

– Vi ser fram emot matchen på fredag mot nykomlingarna AIK Basket. AIK har ett ungt, hungrigt lag som spelar med mycket energi. För vår del har vi inte haft match på ett tag och flera spelare har varit iväg med landslaget så det blir intressant att se vart vi står. Vi har inlett säsongen bra men har mycket kvar att utveckla i vårt spel. Jag vet att våra tjejer längtar till match så vi ser fram emot en energisk och fartfylld match på fredag, säger head coach David Visscher.

Se en längre intervju med Elin nedan:

Matchen kommer gå att se live via Basketligans hemsida, du hittar sändnigen HÄR.