Nyheter

”Vi tittar framåt hela tiden.”

Imorgon väntar en spännande match, och om vi får hoppas, en repris från vårt senaste möte mot Udominate.

Veckan har bestått av noggranna förberedelser inför grundseriens första derby mot Umeålaget Udominate. Det råder en förväntansfull stämning i basketstaden Luleå, några supporters kommer till och med att följa med söderut för att kunna uppleva matchen live. Umeå har inlett säsongen nästan lika starkt som Luleå Basket. Fem raka segrar och en förlust i deras senast spelade match mot Alvik gör att de hamnar på en tredje plats i tabellen för tillfället. Vi står kvar som obesegrade än så länge och hoppas givetvis på att får behålla platsen som etta ett tag till.

Landslagsuppehållet har gett oss en chans att finslipa ytterligare på detaljer som kommer vara av vikt inför morgondagens möte. Det finns ingen plats för misstag mot ett vasst lag som Umeå och truppens sammanhållning och spelintelligens kommer sättas på prov. Vi förväntar oss en hård kamp under korgarna mot Umeås Ana-Marija Begic, en lång och kompetent forward som tar plats i returtagningen och är stark i sitt offensiva spel.

– Vi har haft en bra inledning på säsongen när vi har hittat vägar att vinna matcher med både skadade spelare och sjuka coacher. Jag tror vi alla vet att vårt bästa basketspel ligger framför oss och att vi har mycket kvar att utveckla. Fokus ligger på att spela så bra som vi kan och utveckla vårt spel hela tiden. Att titta på en tabell och bli jättenöjd eller deprimerad den här tiden på året är mest bortkastad tid. Vi tittar framåt hela tiden, säger David Visscher.

– Det svåraste är nog att vi inte mött Umeå något den här säsongen. Det är ett nytt lag, många nya spelare mot för förra året så det blir kul och se, säger Fanny Mosesson.Se en intervju med Fanny Mosseson nedan.

Matchen kommer sändas live via Basketligans hemsida. Klicka HÄR för att komma till sändningen.