Nyheter

Udominate bryter Luleås segersvit

Trots en stark upphämtning i slutet av andra perioden från ett tvåsiffrigt underläge, och stundtals ledning under tredje quartern kunde inte Luleå rå på Udominate. Det här var Umeås match från första sekund och bortalaget lyckades aldrig riktigt koppla greppet om den. Matchen slutar 76-67 till Udominate.

Det var en allt annat än optimal start på matchen för Luleå. Umeå chockar med att spela basket på Luleåvis – snabb, hungrig och effektiv basket som genererar enkla poäng. Koop och Begic är starka under korgarna och Luleå tvingas dubbla försvaret för att överhuvudtaget få stopp på dem. Nyström och Frerking gjorde ett beundransvärt jobb både defensivt och offensivt under korgen och det är mycket tack vare dem Luleå kunde hålla sig kvar i matchen. Men för många turnovers och ett stillastående offence blev Luleås fall ikväll.

Umeås nyförvärv Brienna Kiesel är redan en värdefull spelare för hemmalaget och vars ansvar lär komma att växa sig större och större ju närmare vi kommer slutspel. Luleås Jessica Thomas hade några heta minuter där skapade flera lukrativa anfall och vi hoppas på att få se ännu mer av det kommande matcher.

Som mest ledde Udominate med 15 poäng och det är ett ovant scenario för bortalaget att behöva kämpa sig tillbaka till spelet. Men än är säsongen ung och vi har kvar ett möte mot Udominate i grundserien. Tills dess har Luleå hunnit finslipa ytterligare detaljer och kommer tillbaka hungrigare än någonsin på revansch.

– Det var en tuff match i Umeå. Udominate rivstartade och vi hängde inte riktig med i början och Udominate kunde bygga en tvåsiffrig ledning. Vi kom igen och spelade med bra intensitet och kämpade tillsammans och i halvleken var det bara en poängs ledning till Udominate. Andra halvlek svängde men i slutet satt Udominate flera viktiga skott och kunde hålla undan för vinsten. Vi hade gärna vunnit matchen men vi är stolt att vi gav oss en chans att vinna och har mycket att vi kan utveckla. Vi kommer ha flera tunga matcher med Udominate i framtiden. Ikväll var de bättre, säger coach David Visscher.

Se highlights från toppmötet här.

Poäng i Udominate: Tiffany Brown 19, Lisa Koop 17, Brienna Kiesel 12, Ana-Marija Begic 8, Gintare Mazionyte 7, Danielle Elvbo 5, Sandra Hansson 2

Poäng i Luleå: Jessica Thomas 20, Anna Barthold 16, Adrienne Motley 14, Katie Frerking 8, Allis Nyström 7

Statistik/Gamecard >>>

Härnäst välkomnar Luleå EOS på hemmaplan kommande onsdag den 29 november. Därefter väntar Europaspel för Luleålaget.