Nyheter

Vi välkomnar EOS till Luleå Energi Arena

Luleås vinstsvit bröts så sent som igår mot ett tufft och aggressivt Udominate, men för att citera lagets head coach David Visscher så tittar vi hela tiden framåt och närmast i tid ligger EOS nu på onsdag.

EOS har avancerat i tabellen och anländer till Norrbotten med fyra raka vinster i ryggen. Färskast i minnet för Luleå ligger matchen igår mot Udominate där laget förlorade med nio poäng efter en spännande match som svängde fram och tillbaka. Hemmalaget är minst sagt sugna på att ta hem en vinst och onsdagens publik lär bjudas på riktigt rolig basket.

Sist vi mötte EOS var truppen något smalare eftersom bland annat Allis Nyström skadad men kanske främst var det avsaknaden av huvudcoachen David Visscher som gjorde laget lite skakigt. Tillsammans löste vi dock uppgiften och assisterande coach Johanna Rihiiaho gjorde ett jättebra jobb som temporär huvudtränare. Det vi tar med oss från matchen i oktober är främst hur viktigt det är att få stopp på EOS amerikanskor tidigt i matchen. Det var först efter det vi kunde koppla ett riktigt grepp om vinsten och det tyder på vilket ansvar Mosley och Wallen axlar i Lundalaget.

– EOS har framför allt två väldigt duktiga amerikanskor, så det var när vi fick stopp på deras amerikanska guard sist som vi kunde stänga frn matchen och vinna, säger Sofia Hägg. Se en längre intervju med henne nedan.