Nyheter

Två utmanande matcher väntar i Izmir

Tidigt imorse bordade Luleå Basket planet mot Izmir, Turkiet för en andra omgång av Eastern European Womens Basketball Leage. EEWBL som ligan kallas är en relativt nystartad liga, endast tre år gammal, men har redan vuxit sedan starten. I år deltar 16 olika lag från 10 olika länder. 

Laget landar under fredagkväll och första matchen spelas mot det Slovakiska laget Good Angels. Ett starkt motstånd som också spelar i den europeiska ligan Eurocup där de redan gått vidare till andra omgången. Good Angels kan titulera sig som Slovakiska mästare från 2004 till och med 2017 och förra året tog de även hem segern i EEWBL och har senaste åren kvalat långt i Eurocup. Under söndagen möter Luleå Basket Al Riyadi från Libanon, trefaldigt belönade Libanesiska mästare och rutinerade genom spel i väst-asien.

Matcherna spelas klockan 14.00 lokal tid båda dagarna, 12.00 svensk tid.

– Det är jättebra och viktigt att vi spelar matcher ute i Europa, säger lagkapten Anna Barthold och fortsätter: Det ger en viss europeisk erfarenhet för de yngre spelarna, men det förbereder oss faktiskt också för slutspelet som drar igång i mars, och då vi vill ligga på en viss nivå, både mentalt och spelmässigt. Vi kommer spela mot två riktigt bra lag den här omgången, kanske dom två bästa i våran grupp. Det kommer bli två fysiskt tuffa matcher och i såna här gånger är det ofta de små detaljerna som avgöra, avslutar hon.

Det är spännande matcher som väntar i helgen och de kommer att sändas live. Ni hittar hela helgens matcher HÄR.