Nyheter

Luleå Basket mot barnsexhandel

Luleå Basket stöjder Musikhjälpen och deras insamling mot barnsexhandeln. Varje minut säljs fyra barn på sexmarknaden världen över som är en växande miljardindustri med enorma mörkertal. 

Det är förbjudet att köpa, sälja eller delta i handel av människor men ändå har människohandeln blivit en av världens största organiserade brottsliga verksamheter, där barns kroppar är en efterfrågad handelsvara. Många av de barn som far illa syns knappast i någon statistik. Två miljoner barn utnyttjas i sexhandeln varje år, men bara i Indien uppger FN att siffran är 1,2 miljoner, och organisationer är eniga om att fler barn är drabbade.

Vi i Luleå Basket vill stötta Musikhjälpens insats att stoppa sexhandeln med barn och har därför startat en insamlingsbössa som du kan skänka pengar till. För varje åskådare matchen den 15 december kommer vi skänka 1kr till vår bössa. Sist men inte minst auktionerar vi ut en träff med hela Luleå Basket där vinnaren av auktionen får komma och träffa hela laget, fota sig med bucklan och finslipa sin skotteknik med Sveriges bästa basketlag!

Om du kommer på matchen på fredag mot Visby kan du hita QR-koder runt om i arenan, skanna QR-koden för att komma till insamlingen. Hjälp oss stoppa barnsexhandeln. Stöd vår insamling till Musikhjälpen. Ingen kan göra allt men alla kan göra något!

Här hittar du länkar till:
ENGAGEMANGET
AUKTIONEN
BÖSSAN

Ytterligare engagemang (utanför vår regi):
POÄNG GER PENG