Nyheter

Sista hemmamatchen för året

Imorgon väntar sista hemmamatchen i Luleå Energi Arena för Luleå Basket när Visby Ladies kommer på besök. Laget har i veckan förberett sig på ett tufft möte då Visby lär vara sugna på revansch.

I slutet av september möttes de båda lagen på Visbys hemmaplan. Det var vid det laget Luleås andra match, deras första bortamatch, och den slutade som bekant med vinst för Luleå med 14 poäng. Där efter följde en lång radda vinster för Luleå som bröts när de besegrades av Udominate på bortaplan i slutet av november. Sedan dess har Luleå även hunnit besöka Turkiet för stage II av EEWBL. Motståndet var som väntat hårt och vi fick se oss besegrade i båda matcherna, men helt tomhänta var vi inte då vi anlände till svensk mark igen.
– EEWBL-matcher är ovärderliga när det gäller att visa vilken nivå vi måste spela på för att vara framgångsrika, säger head coach David Visscher och fortsätter: Good Angels från Slovakien är ett topplag och i matchen mot dem lärde vi oss massor om oss själva. Förluster är inte kul men vi vill utveckla oss från dessa internationella matcher och förhoppingsvis innebär det att vi har ett högre tempo och intensitet med oss i den svenska ligan, avslutar han.

Enligt Visbys lagkapten har de trimmat i veckan med siktet inställt på att få stopp på oss i vårat offensiva spel. Luleå Basket gillar snabba vändningar, kvicka avslut och basket med hög intensitet. Det är ingen hemlighet. Visby kommer beredda på detta och det gäller för laget att inte vaggas in i ett falsk självförtroende med tanke på första mötet laget emellan.
– Vi har jobbat på att behålla skärpan och ge hundra procent oavsett vad som står på resultattavlan, säger Lena Frederiksen.