Nyheter

Kross mot Visby i årets sista hemmamatch!

Luleå Basket klev ut på planen idag med inställningen att spela som ett lag och ge gärnet hela matchen. Förutom ett svagare avslut på första halvlek så hade Luleå ett bra flyt och många spelare har klivit några steg framåt i utvecklingen, men framför allt har laget i sig tagit ett steg framåt i gemensam riktning. Ett styrketecken enligt head coach Visscher. 

Visby har spelat bra senaste tiden och med tanke på att sist lagen möttes saknade Visby några viktiga pjäser, något som nu i sin tur drabbat hemmalaget då både Frerking och Nnamaka satt på bänken kvällens match. Inget lag är så bra att man har råd att slappna av under match och det har varit på tapeten hela veckan när coach Visscher förberett laget inför kvällens match. Han känner sig nöjd med hur spelarna har förvaltat hans ord.

– Visby har spelat bra sista veckorna och vi har flera spelare på skadelistan så där fanns anledningen för oro inför kvällens match mot Visby Ladies. Men tjejerna förstod budskapet och satte press från början, säger Visscher.

Med Jessica Thomas i täten lades tempot högt från början och trots att Visby var beredda och gjorde sitt bästa för att hålla jämna steg kunde vi koppla grepp om matchen relativt tidigt. Det bjöds på många fina spel från olika håll ikväll och det är svårt att säga en person som stod ut ikväll, laget kom ut som ett på planen och lyfte varandra. Thomas utmärkte sig i vanlig ordning i anfall med sitt kvicka spel och fina assist till sina lagkamrater, men det som gjorde att hon förtjänade kvällens MVP-titel var hennes försvarsspel.

– I just wanted to make sure I did all the little things. We get so caught up from time to time to shooting the ball well and scoring all these points and stuff like that. I just wanted do all the dirty work, säger Thomas.

Innan halvlek hade Luleå en dipp och släppte Visby så nära som nio poäng inpå och bortalaget var inte sena att utnyttja tillfället. Några tappade bollar och slarv från Luleå och plötsligt flåsade Visby oss i nacken. Brandy Montgmomery som vi hade oturen att inte få möta på hennes hemmaplan hade en riktigt bra match idag. Men några minuter in i tredje quarten hittade Luleå Basket tillbaka till sitt kvicka spel och kunde då rycka ifrån rejält. Det tåls att nämnas att Allis Nyström lyckades men ännu en double-double, det bådar gott inför slutspel.

– Vi hade en lite svacka i andra kvarten men efter halvleken tryckte vi gasen i botten och drog ifrån. Ett härlig styrka besked inför juluppehållet, säger Visscher.

Nu väntar en till match för Luleå Basket, borta mot Norrköping, och därefter ett välförtjänt jullov.

Resultat: 86-64 till Luleå Basket

Poäng i Luleå: Allis Nyström 19, Jessica Thomas 17, Anna Barthold 17, Silvia Favento 16, Adrienne Motley 12, Elin Lomgren 5

Poäng i Visby: Brandy Montgomery 16, Johanna Wolde 13, Regina Palusna 13, Nici Gilday 11, Rashida Timbilla 9, Felicia Camara-Ponturo 2.

Publiksiffra: 1531

Statistik/Gamecard >>>