Nyheter

Luleå skördar första segern i Lettland

Idag spelades den första av två matcher i stage III av EEWBL. Hemmalaget Liepajas Papirs stod för motståndet och vad laget trodde skulle bli en tuff match slutade med en överlägsen vinst. Slutresultat 96-52. 

Alla var förberedda att kämpa in i det sista, Liepajas Papirs är ett tufft lag och det här var ingen match som skulle avgöras i första halvlek sades det. Men redan fem minuter in i matchen kopplade Luleå greppet om det lettiska laget och så skulle det fortsätta.

Högt tempo i anfall med bra sving på bollen och fint samarbete av alla spelare gjorde att Liepaja fick svårt att få stopp på oss. Trots det var det match alla fyra perioder då motståndarlaget bjöd på tufft spel. Anna Barthold och Allis Nyström kämpade under korgarna varenda minut på planen vilket resulterade i varsin double-double. Glädjande var också att se Chioma Nnamaka åter på planen, hon producerade 13 poäng och 6 returer.

– Vi är nöjd med resultatet. Leipajas Papirs har varit ett bra lag och de behövde vinna matchen för att ta sig vidare till den övre gruppen. Vi kontrollerade matchen från början till slut så det känns bra, säger David Visscher.
Tyckte du att spelplanen följdes?
– Vi var tvungna att göra några försvarsjusteringar under matchen men det lyckades vi ta till oss.
Vad ska bli bättre till imorgon?
Svårt att säga. Det är ett nytt lag vi möter. Kanske mest viktigt är att vi kommer ut med bra energi och fokus. Då kan det gå vägen, säger Visscher.

Imorgon väntar Litauiska Kirbirkstis Vilnius klockan 10.00 lokal tid, 9.00 svensk tid. Vilnius mötte under lördagen det inlånade laget Zabino Brno (ersätter diskvalificerade Bornova Becker Spor, resultatet räknas ej) men förlorade med 80-61. Värt att ha i åtanke är dock att detta resultat ej räknas för Vilnius och därför ska vi vara förberedda på en tuff match imorgon.

Poäng Luleå: Allis Nyström 19, Silvia Favento 19, Anna Barthold 16, Chioma Nnamaka 13, Adrienne Motley, 11, Jessica Thomas 10, Sofia Hägg 5, Elin Lomgren 3.

Poäng Liepaja: Ieva Vitola 16, Ilze Jacobsone 11, Ieva Vienberga 10, Sabine Lipe 6, Marina Ivashchanka 4, Laura Purina 2, Emilija Grava 2, Sindija Kudule 1.

Klicka HÄR för att se en intervju med matchens lirare Allin Nyström.