Nyheter

Lundalaget intar Luleå Energi Arena

Det har blivit dags att välkomna EOS till Luleå Energi Arena för andra gången den här säsongen. Senast slutet av november förra året var Lundalaget på besök och då slutade kvällen med vinst för Luleås del med 88-73. 

EOS som för tillfället huserar i mitten av tabellen lär vara revanschsugna efter två jämna matcher mot Mark och Alvik. För deras del blir det första matchen för året medan Luleå värmde upp förra helgen med Europaspel i Lettland. Efter två segrar i två tuffa matcher blev vi klara för kvartsfinal i EEWBL och kunde återvända hem till norr med ett kvitto på bra form.
– Jag tycker vi fick mycket energi som lag från EEWBL-matcherna i helgen. Båda matcherna var ”måste”-matcher för alla inblandade lag och att vi kunde ta kommando och vinna båda matcherna med marginal gav oss en positiv känsla av vart vi står som lag, säger David Visscher.

Det var mycket som fungerade bra i helgen men det var laginsatsen som säkrade de två välbehövliga segrarna. I första matchen mot hemmalaget Liepajas Papirs gjorde åtta av tio spelare poäng, Allis Nyström och Anna Barthold gjorde båda varsin double-double och andra halvleken vann vi med 50-17. En betryggande seger och vi kunde andas ut; vi var klara för play-offs men en vinst på söndagen mot Kibirkstis Vilnius skulle självklart förbättra vår placering ytterligare. Under söndagen bjöds det fortsatt bra spel, Jessica Thomas var i högform och flirtade med en triple-double, hon producerade 17 poäng, tog 9 returer och gjorde 8 assist.

Inför imorgon har fokus legat på att finslipa detaljer. Vi räknar med att EOS vill resa tillbaka till Lund två poäng rikare.
– EOS har spelet bra basket i princip hela hösten. De är tuffa, spelar snabb och är orädda i anfall. Vi känner oss i bra form i både anfall och försvar men det är kanske försvaret som blir viktigast för oss. EOS två utländska spelare gör mycket för laget och vi måste se till att begränsa deras ytor och se till att de bli inte högprocentiga i vad de gör. För övrigt har vi tränat på bra med bra intensitet efter juluppehållet och det tänker vi fortsätta med både innan EOS och framöver också, avslutar David Visscher.

Matchen kommer sändas live på Basketligans hemsida, klicka HÄR för att komma till sändningen.