Nyheter

Vobblig start slutar med vinst till Luleå

Det var ingen drömstart för Luleå Baskets del ikväll. Första quarten tillhör EOS med 6 poäng och andra fortsätter på samma spår och i halvtid står det 47-47. Men som så många gånger annars den här säsongen kommer laget ut med ny energi efter halvlek och man kan bara undra vilka väl valda ord Visscher hade att komma med i pausen. 

Att EOS skulle försöka få övertaget från början borde inte förvåna hemmalaget, men ändå fick EOS ett försprång som tilläts växa under de inledande minuterna. Skotten satt, spelet flöt på och vi fick inte stopp på dem. Som förutspått ges det mycket speltid till deras två amerikaner Mosely och Wallen och det är inte oförtjänt. Tempot är högt hela tiden och vi ligger steget bakom, något som Lundalaget inte tvekar en sekund på att utnyttnja. När lagen går av planen i halvtid står det 47-47 och det ska krävas en uppryckning för Luleås del för att inte tappa den här matchen.

Redan första minuten i tredje quarten ser man att hemmalaget har tagit till sig vad som sades i omklädningsrummet. Tempot och intensiviteten måste upp och försvaret måste bli bättre. Det, i samband med att EOS ork tröt, gjorde att vi kunde sakta men säkert ta över och skapa ett mellanrum mellan oss och gästerna. Men trots det så kommer EOS med en viktig påminnelse – att de är ett lag att se upp för. Matchen slutar till sist 95-78 för Luleås och det var en trepoängshow utan dess like den här kvällen, Luleå sätter 11 trepoängare och EOS 12.

– Jag tror att det vände i tredje perioden. Vi pratade i halvlek om att vi måste vara lite mer aggressiva i försvar och det tyckte jag att vi var i tredje perioden, säger Chioma Nnamaka. Chioma blev utsedd till matchens lirare efter 12 poäng och 14 returer. Det är glädjande att se Chioma tillbaka på planen efter sin fraktur och nedan kan ni se en lite längre intervju med henne.

Poäng Luleå: Anna Barthold 18, Jessica Thomas 16, Adrienne Motley 14, Chioma Nnamaka 12, Allis Nyström 12, Silvia Favento 10, Elin Lomgren 6, Fanny Mosesson 4, Sofia Hägg 3.

Poäng EOS: Brene Mosely 17, Olivia Lindgren 13, Kajsa Lundahl 13, Tove Hultin 9, Louise Noaksson 8, Daniella Wallen 8, Sofie Ljungcrantz 5, Simona Bartkova 5.

Publiksiffra: 1221

Statistik/Gamecard >>>