Nyheter

VÄRVNINGSNYTT – WNBA-meriterad center till Luleå Basket

Nu är sökandet efter en ersättare för skadade Katie Frerking över. Luleå Basket har under helgen skrivit kontrakt med den WNBA-meriterade amerikanskan Jennifer Hamson. Jennifer, 201cm lång och 26 år gammal, kommer senast från den australiensiska ligan WNBL där hon spelat med Sydney Uni Flames. Där snittade hon 12,7 poäng, 9,7 returer och 2,5 blockade skott. Dessförinnan har hon spelat med Indiana Fever (WNBA), ryska Enisey Krasnoyarski Kraj (PBL) och Los Angeles Sparks (WNBA).

– Vi är väldigt glada över att få Jennifer Hamson till vårt lag. Vi hade väldigt höga krav i vårt sökande efter en ersättare till Katie Frerking. Vi ville ha längd, rutin, spelintelligens och att spelaren har varit igång och spelat och tränat nyligen. Jennifer uppnår alla våra krav och med sina 201cm och sitt spel i den australiensiska toppligan WNBL kommer Jennifer bli ett jättebra tillskott i Luleå Basket, säger head coach David Visscher.

– Det känns bra att vi har fått allt klart och det ska bli spännande att se vad Jennifer kan åstadkomma i den svenska ligan och i EEWBL, säger klubbdirektör Christer Sehlin.