Nyheter

Mark intar Luleå Energi Arena

Det har blivit dags för Mark att gästa Luleå Energi Arena för första gången denna säsong nu på söndag. Mark, som ligger på en åttendeplats i tabellen just nu, kommer senast från två förluster, en mot Alvik och en mot EOS, men de har även en snäv vinst mot AIK i bagaget innan dess. 

Senaste mötet lagen emellan slutade med vinst för oss och slutresultatet 96-62. Sofia Hägg hade en riktigt bra match då och vi hoppas självklart på en favorit i repri, två andra som också glänste på den matchen var Marks två importer Janee Thompson och Alexis Hyder.
– Jag skulle gissa att coach Robin Sandberg har jobbat med att utveckla hela deras spel och inte bara hur de ska stoppa oss. Men jag tror också att han kommer försöka utnyttja deras importspelare Thompson och Hyder till max, säger Luleås head coach David Visscher.

För hemmalagets del har träningen förlutit som vanligt med finslipande av detaljer och förberedelse inför match, ganska ordinärt med andra ord. Men snart sker en stor förändring för Luleås del då det i måndags blev klart att Jennifer Hamson kommer ersätta korsbandsskadade Katie Frerking. Jennifer, som är 26 år gammal och 201cm lång, kommer senast från Sydney Uni Flames och har dessförinnan spelat i Ryska ligan samt WNBA.
– Jennifer kommer ge oss en helt annan dimension i försvaret nära korgen. Det tillåter våra utespelare att sätta ännu mer press på bollen med tryggheten om att vi har mycket hjälp under korgen. Det kommer vara spännande att följa den utvecklingen, säger Visscher.

– Just having that big presence inside is going to help us definitely, säger Luleås Adrienne Motley. Se en längre intervju med Adrienne nedan.

Matchvärd: Lunet
Matchboll: BDX