Nyheter

Double-double för Hamson i debuten

Det spelades fartfylld och rolig basket i Luleå Energi Arena ikväll. Hos hemmalaget hade nyförvärvet Jennifer Hamson sin premiärmatch och ingen dålig sådan heller. Double-double med 10 returer och 17 poäng är inte fy skam efter endast en vecka i Luleå. 

Coach Visscher förutspådde innan matchen att AIK skulle spela med fart och energi och så blev det också. Crystel Bittar och Malin Edlund utmärker sig matchen igenom och det är tack vare deras ihärdiga jobb som gör att det inte skiljer mer på tavlan när slutsignalen gäller. Men tyvärr blev Luleå en för svår uppgift för Stockholmarna ikväll och med Anna Barthold i täten kunde Luleå dra ifrån redan i första perioden och såsmåningom vinna med 95-58. Många var med och bidrog till vinsten ikväll och med tanke på att det Bartholds del nu väntar landslagsuppdrag så kan inte kännas annat än bra att ha en sån här match bakom sig.

– Kvällens match kändes bra från många aspekter. Jennifer Hamson har gjort sin debut och precis som på träningarna såg det stabilt och fokuserat ut. En dubbel-dubbel med 17 poäng och 10 returer är klart godkänt. Vi vill att resten av laget ska spela på som vanlig och inte lägga så mycket energi och fokus på att ”få Jennifer in i spelet”. Risken var att vi skulle tappa vårt eget spel, men ikväll var det klart godkänt med hela lagets fokus på vårt spel i anfall och försvar. Kredit till AIK som kämpade hela matchen ut men ikväll var en storlek för mycket. Nu är det landslagsuppehåll och mer hårt arbetet för laget, säger David Visscher.

På hemmaplan kommer laget fortsätta att jobba på detaljerna fram till nästa match som blir mot Alvik den 16 februari. Därefter följer tre täta matcher mot Uppsala, Umeå och sist Alvik igen på bortaplan.

Poäng Luleå: Adrienne Motley 22, Anna Barthold 19, Jennifer Hamson 17, Chioma Nnamaka 13, Jessica Thomas 10, Elin Lomgren 6, Lena Frederiksen 5, Sofia Hägg 3.

Poäng Alvik: Malin Edlund 19, Crystel Bittar 15, Molayna Johnson Sidi Baba 8, Johanna Prytz 5, Özlem Alkan 4, Michaela Borg 3, Hanna Isaksson 2, Janel McCarville 2.

Publiksiffra: 1379

Gamecard/Statistik >>>