Nyheter

Premär för Hamson

Det har blivit dags för AIK att hälsa på i Luleå för första gången i år. AIK, som är ett av de yngre lagen i ligan, har haft en tuff start på säsongen med fyra vinster på sexton
spelade matcher. Trots detta fortsätter de spela inspirerande basket och med McCarville i täten lär det bjudas på en rolig match i Luleå Energi Arena ikväll.

För hemmalagets del har det skett en stor förändring. Korsbandsskadade Katie Frerking har åkt hem till USA och förra veckan anlände hennes ersättare Jennifer Hamson. Hamson, som är 26 år gammal och 201cm lång, har hunnit träna med laget i ungefär en vecka och ikväll är det dags för henne att kliva ut på planen i Luleås färger.
– Jennifer är en lugn person och det har gått bra att få in henne i laget. Vi har jobbat på med våra anfall- och försvarsstrategier så hon vet i stort sätt hur vi spelar. Det kommer ta längre tid än en vecka att spela in henne i laget helt och hållet men hon är en smart basketspelare så det kommer att gå bra, säger head coach David Visscher.
Kan Luleåpubliken förvänta sig en förändring i spelstilen nu när ni har en ny spelare?
– Vi tror inte det blir någon drastisk ändring på hur vi spelar men hennes längd och räckvidd kommer att ställa till det för våra motståndare, säger Visscher. Våra egna tjejer har märkt på träningarna att de måste ändra hur de tänker när de ska ta ett skott och Jennifer finns i närheten.

På vilket sätt tror du AIK kommer försöka få överhanden mot oss?
– AIK är ett av få lag i Basketligan som har en spelare som är nära Jennifer i längd, nämligen Janel McCarville. AIK har ett ungt lag och de har spelat bättre och bättre under säsongen. Jag tror de håller sig till sitt spel och
planerar att spela med fart och energi. Om de har någon speciell taktik mot oss märker vi under matchen och får då justera vårt spel. Vi har varit bra på såna justeringar hela säsongen men förhoppningsvis kan vi spela vårt spel och tvinga AIK att justera efter oss. Vi få se hur det går på fredag, avslutar Visscher.