Nyheter

Uppdaterat Uppsala gav oss en tuff match

Sofia Hägg förutspådde innan matchen att vi skulle få se en ny matchbild mot Uppsala än sist. Att säga att hon hade rätt är en underdrift. Den nionde december mötte vi Uppsala Basket och den matchen förflöt något spänningslöst och slutade 100-61 till oss. Idag skulle de 40 matchminuterna se helt annorlunda ut. 

Uppsala sög tag i matchen direkt och vi fick skynda oss för att inte massa chansen att haka på. Med Heather Butler i täten satte de upp ett herrans tempo i anfall och vi stod något överraskade och såg på när Uppsala drog iväg med en sex poängs-ledning efter första quartern. Vi höll fokus i anfall och fortsatte spela vårt spel men hade plågsamt oflyt i skyttet, raka motsatsen till vad Uppsala hade. Deras nyförvärv Corinne Campbell gör en riktigt bra match och har gett Uppsala längd och styrka tillsammans med Ashleigh Brown. Heather Butler spelar 40 av 40 minuter och ser knappt märkbart trött ut, hon fortsätter kämpa in i sista minut och sätter ett exempel för hela sitt lag – som inte är sena att ta efter hennes kämpaglöd.

Till sist lyckas vi trots allt vända matchen. Under andra och tredje quartern lyckas vi få till skärpan i försvaret samtidigt som skotten i offence börjar sitta. Adrienne Motley, Jessica Thomas och Anna Barthold är matchens främsta aktörer och med dem i täten lyckas vi greppa tag om ledningen. Uppsala kämpar in i sista minut och låter oss aldrig slappna av och matchen slutar 79-87.

– Idag fick vi kämpa oss till en vinst mot ett Uppsala med många nya spelare och ett helt annat självförtroende. Heather Butler satte trea efter trea och Agnes Nordström och Ashleigh Brown spelade rutinerat och klokt. Vi höll oss lugna och insåg att hårt arbete i försvar och fokus i anfall krävdes för att få grepp om matchen. I andra halvlek fick vi ett litet grepp om matchen och kunde styra den till viss del. Uppsala ska ha credit för att de aldrig gav upp och pressade oss in på slutet. Imorgon flyger vi till Umeå och förbereder oss för vår avgörande drabbning mot Udominate på måndag i EEWBL, säger David Visscher.

Poäng Luleå: Adrienne Motley 22, Anna Barthold 21, Jessica Thomas 20, Jennifer Hamson 19, Chioma Nnamaka 5.
Poäng Uppsala: Heather Butler 30, Corinne Campbell 20, Ashleigh Brown 11, Agnes Nordström 9, Lydia Karlefors 4, Josefine Gelin 3, Ellinor Meyer 2.

Game card/Statistik>>>