Nyheter

”Minst lika tuff men mer välspelad.”

19.00 i Umeå Energi Arena Vatten är det uppkast i matchen som kommer avgöra vem av Sveriges två absoluta topplag som går vidare till Final Four i Eastern European Women’s Basketball league. Det är vi eller Udominate och det är ikväll det gäller.

Det var en tuff första kvartsfinal som gick av stapeln förra tisdagen i Luleå Energi Arena. När två tuffa lag möts i en match där mycket som står på spel är det kanske inte så konstigt att det hettar till emellan åt. Det var en jämn kamp och vi fick kämpa alla fyrtio minuter för att ro hem det. De sista sju poängen Udominate tilläts göra känns såhär i efterhand väldigt onödiga, vi hade behövt det lilla övertaget inför kvällens match. Nu är det endast fyra poäng som skiljer oss åt.

Vinner vi ikväll eller förlorar med tre poäng eller mindre går vi vidare till Final Four som spelas helgen 17-18 mars. Förlorar vi med mer än fyra poäng går Udominate vidare. Skulle resultattavlan visa en Umeåledning med fyra poäng efter fyrtio spelade minuter blir det förlängnings tills dess att vi har en målskillnad.

– Nu gäller det! Vi vann första kvartsfinalen i Luleå efter en tuff och slarvig match där det syntes att bägge lagen har haft speluppehåll ett tag. Förmodligen blir matchen på måndag minst lika tuff men mer välspelad och med färre misstag och missade skott från bägge lagen. Vi vill gärna vinna matchen och ta oss vidare till Final Four spel i EEWBL men det känns kul att två svenska lag har tagit sig så långt och att en av oss kommer representera Sverige i Final Four. Ikväll få vi redo på vilket lag, säger head coach David Visscher.

Matchen kommer sändas via NSD och Kuriren för prenumeranter. Är du inte prenumerant kan du även se den via EEWBLs hemsida genom att klicka HÄR.