Nyheter

Bortamatch mot Alvik imorgon

Luleås bortaturné som startade i lördags med match mot Uppsala börjar lida mot sitt slut. Sista mötet innan laget återvänder till norr blir imorgon mot Alvik Basket, en viktig match att vinna om vi vill kunna säkra seriesegern. Alvik som för tillfället håller till på tredjeplats i tabellen lär vara revanschsugna efter vårt senaste möte som slutade med förlust för dem med 22 poäng.

Alvik, som har vapen så som den unga talangen Klara Ljungquist, tidigare Luleåspelaren Martina Stålvant samt returtagaren Elin Ljunggren, är ett kompetent lag som haft en bra säsong i år. De har lyckas besegra Udominate Basket tidigare under säsongen vilket vittnar om det hot de utgör mot oss.

Luleå Basket är redan på plats i Alvik och förbereder sig inför morgondagens match. Laget har en tuff match i ryggen mot Udominate som gett oss flera viktiga erfarenheter vi bär med oss in i detta möte. I den förra matchen mot Alvik skapade vi oss ett övertag redan i första perioden som vi vann stort, dessvärre lyckades vi inte bromsa Alvik lika effektivt under de tre efterföljande perioderna. Ledningen vi säkrat i början visade sig dock vara nog för en vinst då Alvik aldrig hann ikapp oss. Med det i åtanke lär de vilja vara med i matchen från början till varje pris. Lyckas de med det har vi en hård och tuff kamp framför oss till två viktiga poäng.

– Nu är vi på plats i Stockholm och är fokuseradw på matchen mot Alvik Basket på onsdagkväll. Alvik är ett bra lag men är särskilt vassa på i deras hemmahall, Åkeshovshallen. Vi har lagt gårdagens förlust bakom oss och är förberedd för en tuff match. Vi måste kontrollera Alviks skyttar med fokuserat försvar, med fyra matcher kvar i grundserien är varje match viktig. Vi är redo för Alvik, säger David Visscher.

Den här matchen sänds live via Basketligans hemsida och du hittar sändningen HÄR. Uppkast 19.00.