Nyheter

Övertygande seger mot Alvik

Luleås roadtrip har nått sitt slut i och med Alvikmatchen ikväll. Det var den tredje viktiga matchen på kort tid och två viktiga poäng inför grundseriens avslut stod på spel idag. Vi inleder starkt och rycker i från precis som sist vi mötte Alvik. De försöker haka på och flåsar oss i nacken några gånger i första halvlek men när vi närmar oss fyrtio spelade minuter har vi en övertygande ledning och vi vinner matchen med 86-106. 

Redan från början får Luleå upp flytet i det offensiva spelet på ett önskvärt sätt. Det är mindre slarvigt, färre bortkastade bollar och vi lyckas nu hitta in till Hamson på ett effektivt sätt. Vi rycker ifrån tidigt i första perioden och Alvik får kämpa för att haka på. Efter periodvilan kliver de ut med ny glöd på planen och med mer aggressivitet i försvaret – en taktikdrag som verkar funka för de kryper allt närmare och trots att de aldrig lyckas fånga greppet om ledningen så vinner de andra perioden med 25-23.

Efter halvtid blir dock avståndet för stort för Alvik att mäkta med och trots Lundquist, Stålvant och Zanonis otroliga skytte lyckas de aldrig hota vår ledning efter tjugoförsta minuten och framåt. I slutet regnar det poäng för båda lagen och Alvik får chansen att göra flera väldigt enkla poäng.

– Det är alltid tufft att vinna en match i Åkeshovshallen så vi kan inte vara annat än nöjda med kvällens vinst. Vi tar kommando från start och bygger en bra ledning men sen börjar Alvik hitta korgen och vi sänkte intensiteten i vårt försvar en aning och i halvleken är ledningen 12 poäng. Helt okej i Åkeshovshallen men kunde kanske ha blivit lite mer. Vi pratade ihop oss om att höja intensiteten i tredje quarten och tjejerna var fokuserade och byggde ledningen igen. Vi kunde ta en trygg 20-poängs vinst mot seriens 3:a. Jag är stolt över att tjejerna kunde studsa tillbaka från förlusten mot Udominate och fokusera på nästa match – en egenskap som kan bli väldig viktig i det kommande slutspelet. Nu ska det bli skönt att återvända till Luleå och Norrbotten, säger David Visscher om kvällens möte.

Lagkapten Anna Barthold är stekhet ikväll och producerar 27 poäng, Jessica Thomas har fortsatt bra flyt i skyttet och Jennifer Hamson lyckas med en double-double för att bara nämna några av bortalagets främsta aktörer. Men i det stora hela var detta en lagvinst för Luleå Basket och en härlig match att ha med sig när vi närmar oss slutspurten av grundserien. Om en vecka, onsdagen den 7 mars, välkomnar vi Udominate till Luleå Energi Arena. Då är vi sugna på revansch.

Poäng Luleå: Anna Barthold 27, Jennifer Hamson 18, Adrienne Motley 17, Jessica Thomas 15, Allis Nyström 12, Silvia Favento 7, Sofia Hägg 6, Chioma Nnamaka 4.
Poäng Alvik: Klara Lundquist 21, Martina Stålvant 17, Ilaria Zanoni 16, Elin Ljunggren 14, Nathalie Schönberg Langanga 8, Helene Haegerstrand 4, Tina Moen 2, Louise Angel 2, Katharina Fasth Gillstedt 2.