Nyheter

Revansch mot Umeå imorgon

Det inte vilken match som helst när vi bjuder Luleåpubliken på grundseriens sista hemmamatch. Utan det blir ett efterlängtat revanschmöte mot Udominate.

Vi har mött dem tre gånger under säsongen, varav två av gångerna var i den öst-europeiska ligan EEWBL, och de har kasserat in två vinster av tre möjliga vinster. Gemensamt för alla tre matcher är tuff basket där båda lagen är beredda att göra allt och lite till för att vinna. Morgondagens match kommer inte vara något undantag. Sist fick vi se oss besegrade efter ett häpnadsväckande avslut på en redan spännande match.

”I think we just got to learn from it. It was tough, it hurt. It was a big win for them to move on to the final four. I think we took good things out of that, it wasn’t all bad.” Säger Jessica Thomas som presterade riktigt bra under båda kvartsfinalmatcherna. Det är viktigt för oss att lyckas matcha Umeås två toppguarder Brown och Kiesel, både i det defensiva arbetet men också i vad vi presterar framåt. Vi lärde oss från våra misstag efter den 26e februari men såg till att inte hänga med huvudet i onödan. Runt hörnet väntade en viktig match mot Alvik och inge hjärnspöken skulle få sätta stopp för oss. Det hade vi dock inte behövt oroa oss för. Ut på planen klev det Luleå Basket vi alla känner igen och älskar. Vi tog greppen om matchen direkt och med en bestämd hand avslutade vi med 106 poäng mot Alviks 86. En skön vinst och ett kvitto på vår form.

”Det var en bra match för oss av flera skäl,” säger David Visscher. ”Alvik är svåra att slå i deras hemmahall men en vinst med 20 poäng och kontroll på matchen från start till slut gav laget en bra känsla.”

Udominate däremot har en mindre bekväm match bakom sig när laget landar i Luleå. Igår mötte de Mark som bevisligen var det hungrigare laget för med bra skytte och lite jävlaranamma besegrade de tabelltvåan med 78-65. En häpnadsväckande vinst och minst sagt en väckarklocka för Udominate, om man får tro coach Enjebo.

”They’re a great team, but teams have their ups and downs and I think this is a perfect time for us to bring them to our house and take care of business here.” Säger Jessica Thomas. Se en längre intervju med Thomas nedan.

Morgondagens match kommer webbsändas och du hittar den HÄR.

Foto: Ola Norén