Nyheter

”Det var skönt.”

Ingen av de 1824 personerna som tagit sig till Luleå Energi Arena förväntade sig en lätt vinst ikväll. Att det kunde och skulle gå vägen det trodde och hoppades nog alla, men att det skulle gå av bara farten med över tjugo poäng, det fick nog en och annan att bli förvånad. 

Lätt ska man inte säga att det var, för jobba fick Luleå Basket göra ikväll, men i och med det kom också utdelning. I första quartern saded vi vår prägel på matchen direkt. Det gick fort, det var tufft och det var smart. Till skillnad från förra gången fick vi bättre rörelse på bollen i offence, vi hittade till Hamson under korgen och hade bättre kontroll på matchbilden. Udominate hade problem att få stopp på oss och det gav oss rejäl utdelning. Den stora skillnaden fanns dock i vårt defensiva spel. Kommunikationen var bättre och färre kostsamma misstag gjordes. Sånt spelar roll i en sån här viktig match. När vi går in i halvtidsvilan visar resultattavlan hela 41-23 tack vare vårt ryck i andra quartern.

I andra halvlek mattas intensiteten av något men vi bibehåller vår ledning. När vi går in i fjärde perioden är spänningen långt borta, den här matchen skulle bli vår. En härlig revansch efter de två sura förlusterna som vi inkasserat under säsongen mot Umeå. Vad head coach David Visscher har att säga om matchen? ”Det var skönt.” Vi vågar tro att alla i Luleås baskettempel är benägna att hålla med, det här var en skön vinst. Efter slutsignalen står det 71-46.

Från det här ska vi fortsätta slipa på färdigheterna för nu väntar slutspurten i Basketligan. Först ut Norrköping nu på lördag och därefter Telge den 15 mars. Efter dessa två matcher står det klart vem som blir vår motståndare i första kvartsfinalen den 22 mars som spelas på hemmaplan i Luleå Energi Arena.

Luleå Basket: Anna Barthold 19, Jennifer Hamson 14, Jessica Thomas 13, Chioma Nnamaka 9, Adrianne Motley 9, Allis Nyström 7.
Umeå Udominate: Ana-Marija Begic 13, Gintare Mazionyte 9, Mante Kvederaviciute 8, Sandra Hansson 5, Tiffany Brown 5, Danielle Elvbo 4, Isabelle Edholm 2.

Publik: 1 824
Matchvärd: Luleå Energi
Matchboll: BDX

Statistik/Game card >>>