Nyheter

Dags för Telge

Dags för Luleå Basket att bege sig söderut för den sista grundspelsmatchen. Det är ett bra tag sedan vi mötte Telge i en rafflande strid i Luleå Energi Arena, vi hade då flera nyckelspelare borta och en sängliggande head coach. Stora delar av matchen låg vi under men kunde tillslut lyckades vi säkra segern framför en kokande hemmapublik. 

Matchbilden lär se annorlunda ut imorgon mot för den Rosa Matchen 18e oktober som slutade 89-79 till oss. Vi hade då Silvia Favento, Allis Nyström, Anna Barthold, Lena Frederiksen, Rebecka Garderyd samt Felicia Visscher borta och till råga på allt var head coach David Visscher inlagd på sjukhus. Ingen lätt uppgift för assisterande coach Johanna Riihiaho att axla tillsammans med den kvarvarande truppen. De växte under ansvaret och kunde säkra två poäng efter en riktigt underhållande match där Luleås trogna hemmapublik var en stor del av segern.

Telge har haft en bra säsong och ligger just nu fyra i tabellen efter Alvik Basket. De gjorde en bra match mot Udominate i söndags som slutade med förlust med så lite som två poäng. Ett styrkebesked som heter duga speciellt med tanke på att de saknade Chelsea Poppens, deras returtagande center. Med henne i laguppställningen kan man bara ana hur annorlunda matchen hade kunnat sluta.

För vår del fortsätter arbetet med detaljer samt förberedelse inför ett förhoppningsvis långt och intensivt slutspel. Vi hade en tuff match mot Norrköping i lördags och ser nu fram emot ytterligare en kraftmätning mot Telge.

”Vi vill ha sådana här matcher nu innan slutspelet drar igång. Det känns bättre att spela mot ett tufft lag och ett bra lag än att spela mot ett mindre bra lag. Det blir en jättebra match för oss”, säger Anna Barthold. Se en längre intervju med Anna nedan.

Matchen kommer sändas live via Basketligans hemsida, klicka HÄR för att komma till sändningen.