Nyheter

Äntligen är slutspelet här!

Det har äntligen blivit dags för slutspel och först ut att komma till Luleå Energi Arena är Mark. Vi kommer möta Mark i två eller tre kvartsfinaler beroende på hur det går imorgon och på måndag nästa vecka.

Mark spelade sin sista grundseriematch i lördags mot Visby Ladies som de förlorade med åtta poäng. För vår del har vi rysarmötet mot Telge närmast i minnet då vi efter drygt tre perioders underläge kunde vända matchen till vår fördel och vinna med en poäng. Vårt misstag då var vår långsamma start och mot ett hungrigt Telge blev det väldigt jobbigt att ta sig i kapp, men trägen vinner och till sist gick det vägen.

– Jag visste att det skulle bli en tuff match mot Telge, säger David Visscher och fortsätter: De har spelat bra de senaste veckorna och ville gärna vinna mot oss. Vi var ett steg efter i både anfall och försvar i början, men fick igång vårt spel efter halvtidspausen och kunde ta hem vinsten. Det var inte vår bästa match men en bra påminnelse på att vägen mot finalen kommer att bli tuff.

Vad har du för förväntningar på kvällens match mot Mark och framför allt på ditt lag?
– Vi kommer att vara redo. Ingen får vara ett steg efter imorgon. Jag tror Mark kommer försöka med flera olika taktiker under matchens gång och vi måste vara vakna och uppmärksamma på vad de gör. Mark slog Udominate i deras näst sista grundseriematch så de har kapacitet, avslutar David Visscher.

Det kommer bli spännande att se vem som står som segrare efter morgondagens drabbning. Kvartsfinalerna avgörs i bäst av tre och en vinst i första matchen skulle betyda ett skönt försprång och en chans att gå vidare till semi redan på måndag den 26/3 då vi spelar kvartsfinal 2 i Kinna. Skulle det stå 1-1 i matcher efter måndagens möte så kommer den tredje och avgörande kvartsfinalen spelas i Luleå Energi Arena den 28 mars. Först ska dock denna match spelas och det ser vi fram emot. Välkommen till ett soligt och varmt (efter våra mått mätt) Luleå, Mark Basket!

Uppkast: 19.00
Matchvärd: Länstrafiken Norrbotten
Matchboll: BDX