Nyheter

Luleå Basket och Lumire krokar arm för en grönare framtid

Luleå Basket tillsammans med BC Luleå går in i ett samarbete med Lumire för att göra Luleå Energi Arena till en miljövänligare plats. Målet är att göra Luleåborna dubbelt så bra på att källsortera. 

– Lumire jobbar hårt för att hela Luleå ska bli dubbelt så bra på källsortering. Därför är det riktigt roligt att BC Luleå och Luleå Basket hakar på vår utmaning. Satsningen i Luleå Energi Arena, tillsammans med Fritidsförvaltningen, gör att vi når ut till många Lulebor, dels genom barn- och ungdomsverksamheten men också i samband med elitmatcher, slutspel och andra evenemang. Att hantera avfall som en resurs och sortera det rätt är den absolut enklaste insatsen vi alla kan göra för en hållbar framtid. På så sätt blir Luleå alltid vinnare, oavsett matchresultat, säger Erik Öhrling, vd, Lumire.

I veckan har det installerats splitternya sorteringskärl runt om i arenan och nu behöver vi allas hjälp att sortera rätt! Under kvällens match har vi därför tagit hjälp av Brooklyn Eagles f04-05 som kommer att finnas vid sorteringskärlen som en hjälpande hand om du känner dig osäker.

– Vi förstår att det kan vara svårt att ha koll på hur man ska sortera. Stanna upp en sekund innan du slänger och var inte rädd för att fråga. Rätt avfall i rätt fack sparar på miljön och är ett vägval för framtiden, säger Helen Wiklund Wårell, förvaltningschef Fritidsförvaltningen, Luleå Kommun. 

För Luleå Baskets del känns det som ett självklart steg att ta.

– Luleå Basket har under lång tid arbetat med hållbarhet genom en rad olika projekt och aktiviteter. Därför känns det naturligt att tillsammans med Lumire underlätta källsorteringen i hela Luleå Energi Arena. Jag tycket det är viktigt att vi som elitklubb och förebilder tar ansvar och gör samhällsnytta. Vi gillar när Luleå återvinner både genom källsortering och SM-guld, säger Christer Sehlin, klubbdirektör, Luleå Basket.

Vi ses i arenan ikväll, miljövänligare och inställda på ett femte SM-guld!