Nyheter

Nästan tresiffrigt i Luleå Energi Arena ikväll

Ikväll tog vi emot Mark i den första av två, eventuellt tre, kvartsfinaler. Båda lagen började bra men vi lyckades rycka ifrån under första halvlek och skapade ett försprång som Mark hade svårt att ta igen. Matchen slutar 99-69 och nu väntar andra och eventuellt avgörande kvartsfinalen i Kinna på måndag. 

Det sock-rockande hemmalaget börjar starkt men gästande Mark är lika hungriga. Det sker några ledningsskiftningar tidigt under första quartern och ett tag ser det ut som att Mark kommer ligga oss jämte, men en stekhet Thomas ger oss en riktigt skjuts och vi greppar ledningen redan i första quartern.

Tack vare vårt flyt i skyttet blir den bristfälliga returtagningen matchen igenom inte särskilt kostsam för oss. Skärpan var dock bättre i första halvlek än i andra, men trots att Mark kommer ut starkt i tredje perioden så lyckas de inte rå på vår ledning. Hatten ska dock av för Janee April Thomson spelar 40 av 40 minuter och outtröttligt peppar och lotsar sitt lag genom matchen.

Nästa kvartsfinal spelas i Kinna den 26 mars och vinner vi den är vi vidare till semifinal. Skulle vi förlora på måndag väntar en tredje och avgörande kvartsfinal i Luleå Energi Arena den 28 mars. Matchen på måndag kommer sändas live på Basketligan så se till att bänka er framför sofforna!

Poäng i Luleå: Jessica Thomas 20, Anna Barthold 18, Chioma Nnamaka 18, Jennifer Hamson 16, Silvia Favento 10, Adrianne Motley 10, Sofia Hägg 3, Allis Nyström 3.

Poäng i Mark: Janee April Thompson 23, Alexis Michelle Hyder 23, Quy Ngueng 9, Erica Iderstål 5, Maria Florencia Palacios 4, Amanda Odqvist 3, Anna Golob 2.

Publik: 1 593

Statistik / Game card >>>