Nyheter

Det är ikväll det kan avgöras

Ikväll väntar andra och eventuellt avgörande kvartsfinalen mellan oss och Mark Basket. Just nu står det 1-0 i matcher efter första kvartsfinalen i torsdags som slutade 99-69. 

Det var en underhållande match i torsdags som bjöd på både sött och surt. Mark startade starkt precis som förutspått och höll jämna steg med oss de första fem minutrarna men vår Jessica Thomas var riktigt het och skapade ett försprång som skulle hålla i sig matchen igenom.

Det finns dock några förbättringsområden inför returmötet ikväll. Returtagningen var inte den bästa och formen varierade lite under matchens gång. Önskvärt är att vi lyckas bibehålla skärpan genom hela matchen och inte släppa Mark så nära under andra halvlek bara för att ledningen råkar vara vår just då.

För Marks del kan man inte annat än gissa att de är sugna på revansch. I torsdags spelade de inspirerande basket i alla fyrtio minuter och de vägrade ge upp. Den som stod ut mest var deras import Janee April Thompson som spelade hela matchen och gjorde 23 poäng och 6 assists. Även Alexis Michelle Hyder gjorde bra ifrån sig och gav vår center Jennifer Hamson en tuff match under korgen. Faktum är att Mark har haft en bra säsong och gjort några riktigt starka matcher senaste tiden, bland annat då de vann mot Udominate med tretton poäng i början av denna månad. Dessutom förlorade de mot Telge med bara fyra poäng, ett lag som vi lyckades besegra med en ynka poäng efter tre perioders underläge. Kort och gott, Mark är ett lag man alltid kan räkna med bjuder på tuff basket och bra motstånd, kanske mer nu än någonsin.

– Vi är på väg till västkusten för andra kvartsfinal mot Mark Basket just nu. Vi kunde ta första matchen i Luleå med bra marginal men Mark gav oss tufft motstånd hela matchen, säger David Visscher. Motståndet lär bli ännu tuffare ikväll när de är på hemmaplan och kämpar för att hålla säsongen vid liv. Vi mår bra och har förberett oss för nästa drabbning och kommer se till att Mark får jobba hårt ikväll.

Tyvärr kommer matchen inte sändas lite men följ den gärna genom Fiba Live Stats. Klicka HÄR.

Vinner vi ikväll går vi vidare till semifinal som spelas bäst av fem matcher där vi har hemmaplansfördel. Första matchen spelas den 3/4 och biljettsläpp sker imorgonbitti 09.00.
Om vi förlorar spelas en tredje och avgörande kvartsfinal i Luleå Energi Arena nu på onsdag 19.00, biljettsläpp imorgonbitti 09.00.