Nyheter

VIDARE TILL SEMIFINAL

Det var nog en och annan som hade lite magknip under dagen idag. Den här matchen kan, precis som alla andra, sluta precis hur som helst. Att gå från en vinst med trettio till att förlora med fem, det är ingen rolig uppladdning att ha.

Det blev ett snopet avslut på kvällen nere i Kinna och inget vi var sugna på att uppleva igen. Det är ingen idé att fokusera på det som har varit utan David, Johanna och laget valde att se framåt och lägga energin på vad som skulle vänta – en tredje avgörande kvartsfinal. Denna gång med publiken i ryggen som så många gånger förr har visat sig vara ett enormt stöd.

Redan från första sekund är det en helt annan matchbild än sist. Mark är fortfarande lika staka och hungriga, men nu har vi steppat upp oss. Det går rysligt fort och redan i första perioden har vi lyckats producera 31 poäng, en härlig siffra att jämföra med Marks 11. Jessica Thomas och Anna Barthold är starka i sitt offensiva spel och under korgen kämpar Allis Nyström och Jennifer Hamson med att få stopp på Alexis Michelle Hyder, en uppgift lättare sagt än gjort. Marks guard Janee Thompson är framstående även denna match och trots att vi gör allt vi kan för att få stopp på henne lyckas hon göra 23 poäng ikväll och man kan inte låta bli att vara annat än imponerad.

Efter halvlek har vi en liten svacka som vi hämtar igen ganska fort. Lagspelet fungerar bättre, det är riktigt underhållande basket och den formsvacka vi hade i måndags är som bortblåst. Sex stycken av våra spelare gör tvåsiffrigt med poäng vilket är en tillgång av största vikt ju längre in i slutspelet vi går. När slutsignalen ljuder så är ställningen 91-55 och vi kan konstatera att vi är vidare till semifinal. Om endast fem dagar tar vi emot Telge på hemmaplan så nu väntar återhämtning, uppladdning och sedan är det full fart igen.

Poäng i Luleå: Jennifer Hamson 18, Anna Barthold 15, Jessica Thomas 14, Chioma Nnamaka 14, Adrianne Motley 14, Allis Nyström 10, Lena Frederiksen 4, Fanny Mosesson 2.
Poäng i Mark: Janee April Thompson 23, Alexis Michelle Hyder 17, Erica Iderstål 7, Sara Gunnarsson 3, Amanda Odqvist 3, Anna Golob 2.
Publik: 1386

Semifinalerna spelas följande datum:
Semifinaler
Tisdag – 3 april – 19.00
Fredag – 6 april – bortamatch
Måndag – 9 april – 19.00
Torsdag – 12 april – bortamatch
Söndag – 15 april – 19.30 (eventuell)