Nyheter

”Det kommer bli underhållande basket.”

Imorgon har det blivit dags att ta emot Telge på hemmaplan i det första av minst tre, men eventuellt fem, semifinalmatcher. Telge är ett tufft lag och under säsongen som gått har de bara blivit bättre och bättre.

En vinst kommer sällan gratis och det lär nog stämma extra bra på semifinalomgången som väntar. Vårt senaste möte med Telge var en riktigt spännande match som slutade med en vinst med en ynka poäng efter tre perioders underläge för vår del. De höll oss på noll poäng flera minuter in i första perioden och vi fick verkligen kämpa för att komma ikapp och gå om.

– Det lär bli en tuff och intressant omgång, säger head coach David Visscher. Telge har spelat stabilt hela säsongen men under de senaste veckorna har de lyft sitt spel till en annan nivå. Tayler Mingo och Taylor Wurtz är två tongivande spelare som klara av att skapa mycket för sig själv men också åt sina lagkamrater. Jag tror det kommer att bli underhållande basket med två lag som vill spela snabbt och kan producera mycket poäng. Vi kommer ha mycket fokus på Taylor och Wurtz samtidig som vi vet att flera andra i laget också är farliga. Det blir defensivt schackspel som avgör omgången, tror Visscher.

Wurtz och Mingo toppar statistiken i det gästande laget med imponerande siffror. Mingo snittar 24,1 poäng och 5,4 assist, Wurtz ligger strax bakom med 21,7 poäng och imponerande 10,0 returer. Förutom dessa två framträdande spelare har Telge även Chelsea Poppens, deras center på 1,88, som än så länge bara spelat fem matcher i Telges linne men redan gör väldigt mycket nytta på planen. Hon lär ge Jennifer Hamson en ordentlig utmaning under korgen, både defensivt och offensivt.

Telge är ett bra lag, vad blir deras största hot mot oss?
– Telge skjuter mycket och bra och deras anfall är byggt på att skapa skott vid trepoängslinjen. Vår försvarsspel måste hantera alla deras distansskyttar och samtidig hålla Mingo och Wurtz från attacker mot korgen. Vi hade en tuff sista match i grundserien i Telgehallen och vi får dra lärdom från den matchen, avslutar Visscher.

Uppkast: 19.00
Matchvärd: BNearIT
Matchboll: BDX

Matchens sänds live via Basketligans hemsida, klicka HÄR för att komma till sändningen.