Nyheter

Basket när den är som bäst

Den blev en riktigt rafflande första semifinal mellan Luleå Basket och Telge. Med en otroligt jämn grundspelsmatch i ryggen väntade vi oss inget annat. Telges amerikanskor Wurtz och Mingo hade en riktigt bra kväll men det räckte inte för att bräcka oss ikväll. På fredag väntar första returmötet och nu gäller det att fokusera om, den matchen lär bli minst lika spännande. 

Båda lagen började starkt med högt tempo. Vi presterade bra i försvarsarbetet de första minuterna och såg till att ligga tätt intill Telges raketer Mingo och Wurtz hela tiden. Vi fick ett litet poängövertag redan i första perioden men Telge lät oss aldrig slappna av, fick man tro stämningen på planen och i publiken hade det lika gärna kunnat stå lika.

Under andra perioden tappar vi flytet i spelet något och Telge tar genast chansen att utnyttja vår svacka. Deras distansskytte är högprocentigt samtidigt som vi får för lite gjort framåt i matchen. Efter halvtid rycker vi upp oss och halvvägs in i tredje perioden har vi några magiska minuter. Anna Barthold sänker tre treor på raken och även Allis Nyström hakar på med en trea. Tack vare det bygger vi oss ett lite större försprång och vi sätter press på Telge. Wurtz och Mingo presterar beundransvärt matchen igenom och båda gör över 20 poäng. Efter fyra jämna perioder kan vi dock kalla oss segrare med 82-74.

– Första semifinalmatchen blev precis så tuff som vi hade väntat. Södertäljes amerikaner, Tayler Mingo och Taylor Wurtz gjorde poäng överallt i första halvlek. I andra halvleken började lagförsvaret fungera bättre och Tayler och Taylor hade svårare att producera poäng. Lägg till en trepoängsuppvisning av Anna Barthold och Allis Nyström som gjorde att vi kunde bygga en liten ledning. Returtagningen vann vi överlägset vilket också la grunden till en vinst i semifinal ett. Nästa match är nu på fredag i Täljehallen och den lär vara lika tuff och spännande, precis som det ska vara slutspelet, säger David Visscher.

 

Statistik/Game card >>>

Poäng i Luleå: Jennifer Hamson 21, Jessica Thomas 15, Anna Barthold 15, Allis Nyström 11, Adrianne Motley 9, Chioma Nnamaka 8, Sofia Hägg 2, Silvia Favento.
Poäng i Telge: Tayler Mingo 27, Taylor Wurtz 21, Tilde Ahlin 16, Linnea Nilsson 6, Chelsea Poppens 4.
Publik: 1 546.