Nyheter

”Vi måste vara mer aggressiva.”

Imorgon väntar ett mycket viktigt möte i Telgehallen. Av de två senaste matcherna att döma så kommer det inte bli annat än tufft. 

Telge gjorde en riktigt bra match i tisdags då vi lyckades knipa vinsten med endast åtta poäng. Med tanke på att vi vinner returtagningen med så mycket som 24 returer så kan vi bara konstatera att Telge kompenserade med annat. I första hand handlar det om amerikanskorna Mingo och Wurtz som, trots våra försök att stoppa dem, presterade mer än hälften av Telges sammanlagda slutsiffra. Hemmalaget har dock fler kompetenta spelare som kommer få räkna med att steppa upp om vi lyckas sätta stopp för Mingo och Wurtz, vilket är lättare sagt än gjort.

Det vi tar med oss från förra matchen är vår första och tredje period där vi fick upp tempot, hade bättre samspel och var vassare i vårt försvar. Målet till den här matchen är att hålla samma höga intensitet alla fyra perioder. Gör vi inte det kommer Telge bli en väldigt svår uppgift.

– Semifinal två lär var en tuff och spännande match, precis som första semifinalen. Vi åker ner med fullt lag och är väl förberedda för Telge Basket. Vi har lärt oss en del från första matchen och jag tror att vi kan spela bättre försvar och mer effektivt anfall. Det kommer att krävas en riktig bra insats från oss för att få vinst imorgon. Precis som det ska vara i slutspel, säger head coach David Visscher.

– Superviktig match. Jag tror att vi måste vara lite mer aggressiva i försvaret och få upp och kontrollera tempot för att få en vinst, säger Chioma Nnamaka. Se en längre intervju med Chioma nedan.

Matchen sänds live via Basketligans hemsida, klicka HÄR för att komma till sändningen. Uppkast 19.00.