Nyheter

Nnamaka glänser när Luleå säkrar semifinal 2

En stark start med en fenomenal Chioma Nnamaka i täten ger oss det försprånget vi behöver. Lägg sedan till ett intensivt försvarsspel som bromsar Mingo och Wurtz framfart och segern blir vår med 64-84 i semifinal 2.

När första perioden drar igång visar Chioma Nnamaka genast vägen och inom några minuter har vi skapat oss en tiopoängs ledning. Efter förra matchen, som slutade med vinst till oss med endast 8 poäng, pratade vi om att vi måste steppa upp vårt försvarsspel för att ha chans att vinna den här matchen. Vi gjorde hemläxan och från och med första sekund är vi tätt intill Mingo och Wurtz och gör allt i vår makt för att hindra dem för att skapa för sig själv eller sina lagkamrater. Från att ha gjort 27 och 21 poäng respektive höll vi dem nu nere på 13 och 10 – en uppgift väl utförd.

Som förutspått tvingas andra spelare i Telge kliva fram när Wurtz och Mingos framfart försvåras och där ser man stor kompetens hos Ahlin och Poppens, inte för att det är några nyheter.

Ser man till statistiken kan man konstatera att returtagningen liknar förra matchen men idag speglar resultatet den bättre. Kort och gott kan man säga att Luleå Basket gjorde sin hemläxa till idag. Nu väntar tredje mötet mot Telge i en eventuellt avgörande semifinalmatch i Luleå Energi Arena på måndag.

– Väldigt skönt att ta en 2-0 ledning i semifinalomgången. Förra matchen i Luleå kändes det som att Telge fick ensamma styra matchen under långa stunder men ikväll satt vi i förarsätet. Vårt försvar var mer ettrigt och fokuserat och anfallet kom igång tidig i matchen med en stekhet Chioma Nnamaka i täten. Vi tar oss hem till Norrland och laddar om till måndagens tredje tredje semifinal, avslutar David Visscher.

Luleå: Jessica Thomas 23, Chioma Nnamaka 15, Jennifer Hamson 12, Anna Barthold 11, Adrianne Motley 11, Sofia Hägg 8, Silvia Favento 2, Allis Nyström 2.
Telge: Tayler Mingo 13, Chelsea Poppens 12, Taylor Wurtz 10, Tilde Ahlin 9, Patricia Elias 8, Moa Filén-Hammarström 7, Ulrica Holmqvist 5.