Nyheter

Det drar ihop sig

Vid den här tiden imorgon har restaurangen LIVE börjat fyllas med folk, omklädningsrummen är fyllda med fokuserade spelare och funktionärerna har fullt upp. Då har det äntligen blivit dags att starta upp finalspelet för säsongen -17/18.

Det är en bekant syn för Luleåborna att så Udominate på andra sidan planhalvan i en final. Udominate har gått som tåget genom Basketligan men även presterat bra i Europa. Bland annat då de slog ut oss i kampen om en plats i Final Four i Eastern European Womens Basketball League.

– Det känns spännande och rättvist att få Udominate som motståndare i finalen, säger head coach David Visscher och fortsätter: Under hela säsongen har vi varit de två bästa lagen i ligan så det känns helt rätt att vi får mötas i finalerna och slåss om guldbucklan.

Udominate slog ut Visby i semifinalen med 3-1 i matcher efter en något svajig omgång då de förlorade semifinal 2 med drygt 20 poäng. En överraskande siffra från ett annars så starkt och vinsttippat lag. Till den fjärde matchen hade de många ögon på sig men höll för pressen och säkrade en plats i finalen med besked då de tar revansch med en tjugopoängsvinst och avslutar därmed Visbys säsong.

Vi mötte ett formstarkt Telge i tre tuffa matcher i semifinalomgången. Telge spelar tufft och bra och satte hård press på oss, inför den första matchen hade vi svårt att få stopp på deras två största stjärnor Wurtz och Mingo. Trots att vi vinner returtagningen stort så blir segern vår med endast åtta poäng i semifinal 1 och vi får med oss en hel del att plugga på inför möte nummer två. Då lyckas vi bättre med att stoppa Telges framfart och segern blir mer övertygande. I tredje semifinalen hade vi fokus på helt rätt plats och efter en vinst med 91-86 är vi i final för femte året i rad.

– Just do what ever I have to do to win, what ever that may be, säger Jessica Thomas om hennes personliga målsättningar inför första matchen. – Wether it is on the defence of end, on the offence of end or just being a leader for this team. Just making sure I’m there to help everyone out on the floor and make their jobs easier.

Om Luleås trogna publik säger hon såhär:
– We really appreciate the energy and the outcome we’ve been getting every single night. They’ve been great and loyal fans from the beginning of the season.

Se en längre intervju med Jessica nedan:

Uppkast 19.00
Matchvärd: Bilbolaget
Matchboll: BDX

På fredag väntar final 2 på bortaplan och tillsammans med vår samarbetspartner Kreativgruppen anordnas bussresa till Umeå. Mer information och anmälningsformulär hittar du HÄR.