Nyheter

Luleå vinner första drabbningen

Finalstämningen gick att ta på när hemmalaget klev ut på planen idag. Jessica Thomas öppnar matchen starkt och med henne i täten följer 40 fartfyllda minuter med både toppar och dalar.

Mycket står på spel när det blir Norrlandsderby. Tre års rivalitet lagen emellan spär på den redan spända stämningen i hallen den här kvällen. Vi har publikstödet med oss men alla vet också hur farligt det är att vara favorittippade. Umeå är ett otroligt kompetent lag och vi har inte råd att tappa fokus för en sekund.

Jessica Thomas sätter upp tempot tidigt i matchen och öppnar kallt med två treor, och i den stilen fortsätter det. Hon är aggresiv och målinriktad i sitt försvarsarbete och skapande i sitt offensiva spel. Umeå har svårt att sätta stopp för henne och när första perioden är över leder vi med 31-16. En lättnads suck är dock inget man vågar ta, för i basket kan det gå fort.

I tredje perioden är känslorna heta och det foulas mycket åt båda hållen. Umeå fortsätter kämpa och kryper sig närmare och närmare. Under fjärde perioden gör vi endast 12 poäng mot Umeås 22. Matchen slutar dock till vår fördel med 89-82 och nu är det dags att blicka framåt mot nästa uppgift. Bortamatch i Umeå på fredag. Final 2.

– Skönt med vinst i första finalmatchen. Vi rivstartade i första halvlek med bra rörelse i anfall och tufft försvarsspel. Lägg till en lysande skottuppvisning från Jessica Thomas och vi bygger en 19 poängsledning i halvlek. Tredje quartern byter vi poäng med varandra och ledningen krymper till 17 poäng. Det var en mycket spännande och händelserik fjärde quarter när Udominate kommer närmare och närmare, men några viktiga skott av Anna Barthold och Jessica Thomas gjorde att vi kunde hålla avståndet och vinna matchen. De sista tio minutrarna är en bra påminnelse för oss att Udominate är ett riktigt bra basketlag och vi måste ha fullt fokus på fredagens match i Umeå. Men 1-0 ledning sitter fint ikväll, säger David Visscher.

Nu på fredag väntar final nummer 2 nere i Umeå och nu mer än någonsin behöver vi vår trogna publik! Vår samarbetspartner Kreativgruppen ser till att vi kan erbjuda er chansen att följa med oss till Umeå. Priset är 299kr och i den ingår bussresa tur och retur, lättare tilltugg från Råvara på vägen ner, matchbiljett samt chansen att vinna ett årskort till nästa säsong, inklusive slutspel! Anmäl dig HÄR! Nu kör vi!

Game card/Statistik

Poäng i Luleå: Jessica Thomas 34, Anna Barthold 16, Jennifer Hamson 14, Adrianne Motley 11, Silvia Favento 5, Chioma Nnamaka 5, Allis Nyström 4.
Poäng i Umeå Udominate: Brianna Kiesel 22, Ana-Marija Begic 19, Lisa Koop 15, Mante Kvederaviciute 10, Tiffany Brown 6, Sandra Hansson 5, Gintare Mazionyte 4, Danielle Elvbo.

Publik: 1 909.