Nyheter

VÄRVNINGSNYTT: Felicia Ponturo kommer hem

Efter två säsonger i Visby väljer Felicia Ponturo att komma hem till Luleå och har skrivit på för Luleå Basket. Under den senaste säsongen snittade hon 26 minuter och 5,3 poäng per match medan hon sköt 44 % på tvåorna och 33 % på treorna. Innan sina två ligasäsonger i Visby spelade Felicia på Luleå BG.

– Det känns jättebra att välkomna Felicia tillbaka till Luleås basketfamilj. Felicia har länge varit en profil i Luleå som ungdomsspelare i Vråken Basket och under hennes tre år på Riksbasketgymnasiet. Hon har haft ett par bra säsonger i Visby Ladies och visar att hon är på väg att etablera sig som en bra ligaspelare. Våra ungdomsföreningar måste göra något väldigt rätt då de utvecklar så många duktiga basketspelare som också är första klassens individer. Felicia tillhör den gruppen i allra högsta grad. Välkommen hem Felicia, säger head coach David Visscher.

– Det är alltid roligt att få välkomna hem Luleåtjejer. Vi tror att Felicia har stor möjlighet att ta ytterligare steg i sin karriär hos oss. Hon är driven och har en stor träningsvilja. Hos oss kommer hon få de bästa träningsmöjligheterna i Sverige och jag är övertygad att hon kommer ta tillvara på dessa, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

Bild: Carl-Henrik Fridén