Nyheter

VÄRVNINGSNYTT: Slovakisk landslagscenter ansluter till truppen

Luleå Basket har gjort klart med den Slovakiska landslagscenter Maria Felixova. Hon kommer närmast från BLK Slavia Praha där hon spelat de två senaste säsongerna. Under den senaste säsongen snittade hon 9,9 poäng och 7,1 returer per match medan hon sköt 51 % på tvåorna och 27 % på treorna. Innan sina två säsonger i Tjeckien spelade Maria i den Slovakisk högstaligan.

-When my agency told me about the opportunity to play in Lulea, I was really very excited. The possibility, to play in the team of the Swedish Champions is a big challenge for me and I am really looking forward for the upcoming season. I heard about Lulea only the best, about their professionality, team chemistry and about their great fans too. I believe , I will help my team to create a strong crew, because I love winning games. I know I am in the right place, säger Maria Felixova.

– I Maria får vi en flexibel center som förutom poäng och returer även kan passa och skjuta treor. Det ger oss en mångsidighet i det offensiva spelet och gör oss svårare att läsa. Vi hoppas att Maria ska utvecklas ytterligare hos oss, säger klubbdirektör Christer Sehlin.