Nyheter

VÄRVNINGSNYTT: Beskedet vi väntat på

Idag kom beskedet som så många väntat på. Lagkaptenen Anna Barthold skriver på för ytterligare en säsong med Luleå Basket.

Det var med stor glädje jag tog emot nyheten att Anna Barthold är klar för en säsong till med Luleå Basket. Anna har haft jättestor betydelse för klubbens framgångar och förra säsongen var kanske en av hennes bästa, säger David Visscher.

Under förra säsongen imponerade Barthold med sin statistik då hon snittade 17,3 poäng, 7,6 returer och 2,3 assist per match. Inte helt förvånande blev hon också utsedd till Årets Forward 2018 i Svenska Basketligan Dam.

– Det känns inspirerande och kul att skriva på för Luleå Basket. Det har funnits andra erbjudanden och tankar om framtiden så jag har funderat en hel del. Min tid som lagkapten har varit fem fantastiska guldår och jag är beredd att föra den här framgångsrika basketkulturen vidare. Jag är otroligt tacksam och glad att få spela i Luleå inför alla fantastiska fans, säger Anna Barthold i en kommentar.

– Det känns väldigt bra att vi har gjort klart med Anna för ännu en säsong. Anna är en starkt bidragande orsak till den vinnarkultur som har skapats i Luleå Basket. Vinna sitter inpräntat i hennes DNA och jag tror inte att förlora finns i hennes vokabulär. Jag är övertygad om att hennes redan framgångsrika karriär kommer att bli ännu framgångsrikare, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

– Publiken i Luleå Energi Arena blir säkert lyriska över att få veta att Anna kommer att visa vägen på planen igen. Det känns nu som att laget börjar bli komplett och vi ser fram emot att hela gänget samlas i början av september, avslutar David Visscher.