Nyheter

Luleå Basket blir rosa i oktober

Vi har tagit klivit in i oktober månad. Hösten är här och kylan börjar försiktigt nypa i kinderna, precis som vanligt. Men att vi befinner oss i oktober innebär mer än gula löv och kalla vindar – oktober är en livsviktig månad för att den är Rosa. 

Varje år får drygt 60 000 personer i Sverige ett cancerbesked. Av dessa får närmare 8 000 diagnosen bröstcancer. Cirka 30 procent av all cancer hos kvinnor är bröstcancer, som därmed är kvinnans vanligaste cancersjukdom – drygt 20 kvinnor insjuknar varje dag. Under oktober färgas hela Sverige rosa med hjälp av företag, föreningar och privatpersoner som vill engagera sig i kampen mot cancer, där Luleå Basket är en av dem.

Tillsammans med Svenska Basketligan Dam färgar vi oktober rosa och stöttar bröstcancerforskningen genom att spela varsin Rosa Match, anordna insamlingar och hålla i aktiviteter. Vi i Luleå Basket har bestämt oss för att samla in pengar till förmån för Rosa Bandet via en insamling hos Cancerfonden, klicka HÄR för att komma till insamlingen. Cancerfonden är en fristående, ideell insamlingsorganisation som arbetar för att fler ska överleva och färre ska drabbas av cancer.

Enligt tradition kommer vi att spela vår Rosa Match klädda i våra Rosa matchställ som sedan kommer att auktioneras ut till högstbjudande. Våra specialdesignade Rosa Luleå Basket-tröjor kommer att säljas och du kan delta i ett Rosa lotteri innan matchen och vinna fina priser. Mer information om detta inom kort.

Hjälp oss färga oktober Rosa!

ROSA MATCHEN SPELAS 26 OKTOBER 19.00 I LULEÅ ENERGI ARENA