Nyheter

Vi rör oss söderut

En dryg vecka efter en lyckad hemmapremiär mot Högsbo Basket har det blivit dags att röra sig söderut igen, denna gång till Uppsala Baskets hemmaborg SEB USIF Arena. Uppsala har haft en tuff start i ligan där de mött topplag så som Alvik, Telge och inte minst de guldtippade A3 Basket (fd Udominate). Det har inneburit tre förluster för deras del vilket vi antar bara betyder att de är hungrigare än någonsin på lördag. 

Vi har i jämförelse med Uppsala spelat en match färre i Svenska Basketligan, hittills har vi mött Wetterbygden och Högsbo som båda resulterat i vinster. Senast i minnet har vi som sagt Högsbo-matchen som stundtals glimmade till men däremellan kunde variera i kvalitet. Vår amerikanske point guard Michaela Houser, även kallas KK, hade en grym match som resulterade i 28 poäng och fem steals och fyra assist, en imponerande prestation som vi hoppas få se fler gånger under säsongen.

”Det är alltid svårare på bortaplan, men jag tror att så länge vi spelar ihop som ett lag så kommer det nog gå vägen”, säger Chioma Nnamaka. Se en längre intervju med henne nedan.

”Uppsala Basket har haft en tuff start på säsongen och är säkert full med energi inför mötet med oss. Vi har haft en bra start med två övertygande vinster och vi vill fortsätta på den banan. Bra energi och fokus på försvaret bli viktiga nycklar för oss”, säger head coach David Visscher.

Matchen sänds live på Svenska Basketligans playkanal, klicka HÄR för att komma till sändningen.

Uppkast: 15.00