Nyheter

Tredje raka vinsten säkrad

Uppsala är på tårna när vi kliver ut på planen för att spela vår tredje match i Svenska Basketligan hittills i år. Hemmalaget har haft en tuff uppförsbacke och vi förväntade oss ett motstånd som skulle vara sugna på revansch. Vi hade inte fel. 

Sju sekunder in i matchen gör Anna Barthold våra två första poäng. Uppsala kontrar snabbt med en trea av Louise Ovner och sätter upp ett tajt försvarspel mot oss. Uppsala är jämte med oss hela matchen och utnyttjar varje misstag vi gör. Deras tuffa försvar kombinerat med att vi har oflyt med skyttet gör att vi avslutar första perioden lika, ställningen 17-17.

Under andra perioden gör vi ett ryck och kan skapa ett litet övertag trots en poängfattig början av båda lagen. Vi får inte lov att slappna av en sekund utan hemmalaget är oss hack i häl och ledningen ska komma att skifta ett par gånger under andra och tredje perioden. Det som till slut gör att vi kan säkra vinsten är vårt gedigna arbete under korgarna och vår ihärdighet som betalar igen under sista perioden. Uppsala börjar tappa lite tempo i slutet av matchen och vi utnyttjar vår sista ork och lyckas dra ifrån och skapa ett rejält försprång. Vi stänger matchen med resultatet 67-81.

”Vi åker hem med en ny vinst, om än Uppsala såg till att vi fick jobba för den. Hemmalaget kämpade bra i försvar och hjälpte varandra riktig bra när vi försökte utnyttja vårt längdövertag nära korgen. Just det övertaget var kanske vad som sköt oss i foten. Vi forcerade flera passningar till stora spelare nära korgen istället för att spela vårt normala spel och röra oss till bra lägen. I andra halvlek skruvade vi upp vår försvarsintensitet och ökade tempot i matchen och då tog bensinen slut för Uppsala. Vi har varit väldigt effektiva i vårt anfallsspel men idag var det lite grus i maskineriet. Vi drar lärdom till nästa match”, säger David Visscher.

Poäng i Luleå: Allis Nyström 17, Precious Hall 14, Anna Barthold 13, Chioma Nnamaka 11, Mariá Felixová 10, Michaela Houser 9, Felicia Ponturo 3, Elin Lomgren 2, Fanny Moseson 2.

Poäng i Uppsala: Agnes Nordström 21, Ellinor Holmberg 17, Erica Iderstål 17, Louise Ovner 5, Ndey Ramou Jeng 4, Elin Ekdahl 3.

Nästa match spelar vi på hemmaplan i Luleå Energi Arena mot Mark Basket. Då är det dessutom vår tur att få bidra till Rosa Oktober genom att spela vår Rosa Match iförs rosa matchställ. Du som besökare kan stötta vår insamling till förmån för Rosa bandet genom att köpa en Rosa biljett, en Rosa Luleå Basket-tröja, delta i vårt Rosa lotteri eller buda hem ett Rosa matchlinne på Tradera där de auktioneras ut efter matchen. Du kan även bidra genom att swisha valfri summa till vår insamling på Cancerfonden hemsida, klicka HÄR för att komma till bössan. Hjälp oss rädda liv den 26 oktober!

Köp dina biljetter HÄR.