Nyheter

Rosa Matchen – en livsviktig kväll

Nu på fredag, den 26 oktober, spelar vi en livsviktig match.

Varje dag får ca 20 kvinnor ett bröstcancerbesked och det gör bröstcancer till kvinnans vanligaste cancersjukdom. Chansen att bli botad från bröstcancer har ökat de senaste årtiondena. Det beror främst på att allt fler fall upptäcks tidigt, och på att behandlingsmetoderna blivit bättre. Tack vare forskningens framsteg botas i dag cirka 80 procent av alla som drabbas av bröstcancer. Hjälp oss att bota fler.

Under oktober månad färgas Svenska Basketligan Dam rosa i en gemensam kraftinsamling i kampen mot bröstcancer. Varje lag får i uppdrag att genomföra en Rosa Match samt tillhörande aktiviteter för att stötta bröstcancerforskningen. Vi i Luleå Basket spelar vår Rosa Match nu på fredag, den 26 oktober, mot Mark Basket och här nedanför kan du läsa mer om de olika sätten du kan bidra på. Hjälp oss att rädda liv!

Såhär kan du bidra till vår insamling:

  • Bidra direkt till vår insamling på Cancerfondens hemsida. Swish:a BESEGRA 52100 till 90 1951 4.
  • Köp en rosa biljett för 20kr extra. Dessa 20 kronor går oavkortat till vår insamling, klicka HÄR för att komma till biljettsidan.
  • Köp en rosa Luleå Basket-tröja som säljs i foajén innan matchen. Tröjan kostar 200kr varav 20kr går till vår insamling.
  • Delta i vårt rosa lotteri där hela intäkten går till vår insamling.
  • Buda hem ett rosa matchlinne som auktioneras ut på Tradera efter matchen. Hälften av intäkten går till vår insamling.

När: 26 oktober 19:00
Motståndare: Mark Basket
Matchvärd: Scania Ferruform
Matchboll: BDX