Nyheter

Högsta poängnoteringen för säsongen

Efter ett långt hemmamatchuppehåll för Luleå var det äntligen dags för match igen i Luleå Energi Arena. Ett högt matchtempo med riktigt mycket poäng från båda lagen gav en rolig och sevärd match för hemmapubliken. Luleå slog poängrekord för säsongen med 123 poäng.

Matchen började med en jämn kamp mellan lagen. Visby startade starkt och pressade Luleå och den jämna första quartern slutade 27-24. I andra quartern pressade Luleå över hela banan. Även om det inte alltid fungerade klockrent så drevs tempot i matchen upp och Luleå gjorde otroliga 41 poäng mot Visbys, ändå starka, 21 poäng.

– Vi ville upp med tempot och pressen ådstakom det. Även om vi inte stjäl bollen varje gång, så får inte Visby en lugn stund, säger assisterande coach David Nilsson.

I andra halvlek fortsatte Luleå att pressa över hela banan vilket fortsatte att ge utdelning. Även om Visby löste pressen bra så snabbades spelet på och Visby fick inte till det spel de troligtvis önskade. Visbys Saunders och Agee gjorde en riktigt stark match med 26 respektive 25 poäng. De spelade tufft under korgen och tog många returer.

I Luleå landade fyra spelare på över 20 poäng där Michaela KK Houser var poängstarkast med 30 poäng. Hon utsågs till matchens lirare tillsammans med Branndais Agee i Visby.

– Även fast vi gjorde 123 poäng så känner vi att vi har mer kvar att plocka ut. Spelet blir stundtals lite kort så vi har lite att jobba på där. Med det sagt, så är 123 poäng väldigt bra. Att skjuta i 15 av 25 trepoängare är nästan overkligt bra och det var en fartfylld och rolig match, säger assisterande coach David Nilsson.

Allis Nyström som nyligen gjorde en knäoperation blev stöttad av laget i specialdesignade tröjor. 

Luleå-Visby123-87 (27-24, 41-21, 28-27, 27-15)
Luleå: Michaela Houser 30, Chastity Reed 24, Anna Barthold 22, Precious Hall 21, Chioma Nnamaka 14, Elin Lomgren 4, Felicia Camara-Ponturo 4, Fanny Mosesson 2, Mariá Felixová 2.
Visby: Zakiya Saunders 26, Branndais Agee 25, Jasmine Weatherspoon 12, Janeli Lilleallik 8, Senait Ghebremeskel 7, Jonna Raflund 6, Johanna Wolde 3.
Publik: 1128.

Statistik >>