Nyheter

Dubbel hemvändarmatch i mellandagarna

Sport under mellandagarna är en lång tradition i Luleå. Ett tillfälle att samlas med familj och vänner och heja på lagen från sin hemstad. I år anordnar Luleå Basket och BC Luleå tillsammans en riktig hemvändarkväll när Luleå Basket först möter Wetterbygden följt av BC Luleå som möter deras herrlag den 27 december. Det kommer att bli en riktig basketfest!

För att ni ska få så mycket basketunderhållning som möjligt kommer vi därför att bjuda på inträdet till en av matcherna. Om du köper en Luleå Basket-biljett har du rätt att hämta ut en gratis onumrerad biljett hos BC Luleå – och vice versa. Om ni redan har ett säsongskort hos ett av lagen kan ni hämta ut en onumrerad biljett hos det andra.

En hemvändarmatch känns ju dock inte helt komplett innan en riktig hemvändare är med, eller hur? I år fick Luleå Basket äran att välkomna Felicia Ponturo till laget efter hennes två år i Visby Ladies. Felicia är fostrad i Vråken Basket och gick sedan på Riksbasketgymnasiet i Luleå.

Hemvändarmatch snart och du är ju en riktig hemvändare efter dina år i Visby. Hur känns det att vara tillbaka i Luleå igen?
Efter att ha varit borta två år känns det riktigt kul och spännande att vara tillbaka i Luleå igen. Jag trivs väldigt bra i min hemstad och jag tycker att det är fantastiskt kul att ha familj och vänner nära igen.

Vad är det bästa med Luleå?
Möjligtvis kommer detta att låta klyschigt, men det roligaste med att vara tillbaka i stan är nog basketen och allt den medför. Som uppvuxen i en baskethall har jag sedan barnsben hittat många av mina vänskapskretsar i basketsammanhang, och det gör jag än idag. Det häftiga med basketen i Luleå är också att den på alla nivåer ständigt är igång under vinterhalvåret, vilket ger den spänningen och det nöjet i vardagen jag tycker om.

Hur tycker du att säsongen gått hittills?
Hittills har säsongen gått vår väg då vi resultatmässigt har presterat och gjort vårt jobb. Men självklart finns det saker vi behöver förbättra tillsammans och jobba på inför andra halvan av säsongen, som mest sannolikt kommer att bli mycket tuffare.

Hur tycker du att det har gått för din egen del?
Det har gått bra! Jag känner att jag utvecklas mycket på träningar och vågar ta mer plats och ansvar.

En annan person som kommer tillbaka till Luleå Energi Arena på onsdag, om än i motståndarlaget denna gång, är Sofia Hägg som i somras lämnade Luleå Basket efter fyra säsonger och gick till Wetterbygden. I Wetterbygden hittar ni också landslagsspelaren Lollo Halvarsson som ifjol gjorde sin comeback efter en hälseneskada följt av en graviditet. Lollo, som hittills snittat 16,5 poäng och 8,9 returer per match, är nyckelspelaren i Wetterbygden som har haft en ganska tuff start på säsongen med endast tre vinster på åtta matcher.

För er som inte har möjlighet att se matchen på plats så sänds den HÄR.