Nyheter

Vinst i hemvändarmatchen

Luleå Basket får avsluta året som obesegrade i ligan efter att den åttonde raka segern säkrades ikväll mot Wetterbygden. 

Matchen startade lite trevande från Luleå Baskets sida som inte lyckades få ordning på försvaret. Det blev stundtals rörigt och Wetterbygden rörde sig bra och skapade lägen från många håll. Luleå lyckades ändå bra i anfallet där Felixová, Ponturo och Reed tillsammans gjorde Luleås alla poäng första quartern som slutade helt jämnt, 19-19.

– Jag blev lite orolig när Lollo Halvarsson inte var med och spelade, då de till slut nästan spelade med fyra guarder. De sköt från flera positioner och har ett bra trepoängsskytte där de även satte skotten. Det tog oss lite tid att få bättre koll på deras trepoängsskytte. Det gjorde vi i tredje quartern, det var länge de inte har gjort så många poäng, säger huvudcoach David Visscher.

De forna lagkamraterna Sofia Hägg och Fanny Mosesson som båda utsågs till matchens lirare.

I andra quartern kom Luleås Fanny Mosesson igång och drog snabbt i tre trepoängare. Luleå rörde sig bättre i både anfall och försvar och deras tre poänggörare från första quartern utökades med fyra till. Luleå ledde med 12 poäng i halvlek.

I andra halvlek fick Luleå ordentlig fart på försvaret och Wetterbygden låg länge på endast fyra poäng. Luleå KK Houser satte två snabba treor och Luleå drog ifrån ordentligt och vann tredje quartern med 25-9.

Fjärde quartern stannade Luleå av i tempot och Wetterbygden kunde knapra in lite, men avståndet var för stort och matchen slutade 86-65. Wetterbygden saknade sin landslagsspelare Lollo Halvarsson som var hemma sjuk.

– Man har lärt sig efter juluppehållet att hur mycket spelare än vill, så är man sällan riktigt, riktigt sylvass första matchen och jag brukar som coach tänka att det är skönt att få första matchen avklarad. Vi kom igång bättre anfallsmässigt i andra halvlek och det är viktigt att ta med sig till nästa match, avslutar David Visscher.

Luleå-Wetterbygden 86-65 (19-19, 30-18, 25-9, 12-19)
Luleå: Chastity Reed 20, Michaela Houser 19, Mariá Felixová 13, Felicia Camara-Ponturo 10, Fanny Mosesson 9, Precious Hall 9,Chioma Nnamaka 6.
Wetterbygden: Cajsa Uhrström 19, Sofia Hägg 11, Emina Busatlija 8, Anna Dahl 7, Rakel Gyberg Engdahl 7, Jelena Krsmanovic 7, Stephanie Gardner 5, Ebba Sjökvist 4.
Publik: 1 443.

>> Statistik