Nyheter

Värvningsnytt – Luleå Basket signar Kristina Alminaite

Luleå Basket har gjort klart med en ny center i form av Kristina Alminate. Hon har mångårig erfarenhet från spel i Europa och kommer närmast från den turkiska ligan. Under den första delen av säsongen spelade hon med Canik Belediyesi Samsun där hon snittade 7,3 poäng, 5 returer och 1,3 blockar per match.

-Vi är jätteglada att Kristina Alminaite väljer att fortsätta sin basketkarriär tillsammans med oss i Luleå Basket. Kristina är en väldigt lång och rörlig center som kommer skapa problem med sin längd och räckvidd för våra motståndare i både anfall och försvar. Kristina är också en stabil, lugn och trevlig person som kommer passa bra in i vårt lag. Vi ser framemot att få Kristina till Luleå och välkomna henne till sitt nytt baskethem, säger David Visscher.

– Kristina har de senaste säsongerna spelat i både spanska och turkiska ligan vilka båda håller mycket hög klass. Jag är övertygad om att hon kommer göra ett bra jobb för oss under resterande del av säsongen. Med hennes 205 cm kommer hon skapa stora problem för våra motståndare. Kristina kommer gör en hel del poäng men framför allt så är hon en riktigt bra skottblockare och returtagare, säger klubbdirektör Christer Sehlin.