Nyheter

Upp i toppen!

Ikväll var det dags för lördagsmatch i Luleå Energi Arena och tabelltvåan Alvik var på besök. Vi har inte sett Alvik sedan vårt besök i september då vi förlorade två av två träningsmatcher mot dem. Sedan dess har vi, som utlovat, slipat på spelet och idag var matchbilden helt annorlunda. 

Alvik var på tårna och vi hade dåligt flyt i skyttet vilket ledde till en jämn första halvlek. Defensivt hade vi kontroll på Alvik men resultattavlan vittnade om problem i skyttet då vi förlorade första quartern med 14-17. Vi ryckte upp oss något under de nästkommande tio spelminuterna men den riktiga vändningen kom inte förrän i tredje quartern. I den fjärde kunde vi stänga matchen med segern i handen och med ett rejält övertag. I och med detta går vi upp i en efterlängtad serieledning. Chastity Reed hade ännu en het match och lyckades skrapa ihop en double-double med 29 poäng och 11 returer vilket är lovande inför kommande helgs utmaning.

”Vi är jättenöjda över att besegra Alvik Basket ikväll. Vi visste på förhand att matchen skulle vara tuff och första halvleken var stenhård. I andra halvlek hittade vi våra försvunna skott och anfallsspel från första halvleken och kunde dra ifrån och vinner med lite marginal. Ett bra start på 2019”, säger head coach David Visscher.

”Chastity Reed är bra på basket,” säger assisterande coach David Nilsson.

Nästa utmaning kommer till helgen då vi får långväga besök inför European Womens Basketball League. Vi spelar en match på lördag och söndag vardera och dessa matcher är helt avgörande för om vi ska få vara med och fightas i toppen eller om det här är slutet på vårt europaäventyr.

Luleå-Alvik 93-69 (14-17, 20-15, 23-11, 36-26)
Luleå: Chastity Reed 29, Michaela Houser 22, Precious Hall 13, Chioma Nnamaka 12, Maria Felixova 8, Elin Lomgren 5, Felicia Camara-Ponturo 4.

Alvik: Martina Stålvant 14, Anna Lundquist 13, Paula Juhlin 11, Helene Haegerstrand 11, Elin Ljunggren 6, Amanda Tivenius 5, Anna Stern 5, Tova Sabel 4.

Publik: 1 059.