Nyheter

Tuff match mot Norrköping slutar i säsongens första förlust

Norrköping gästade Luleå Energi Arena ikväll. Ett lag som haft en uppåtgående kurva senaste tiden och deras framfart var svårbromsad idag.

Redan från första sekund tog Norrköping tag i matchen och det var bara för hemmalaget att hänga på så gott det gick. Spelet var snabbt, aggressivt och skotten satt som de skulle och efter tio svettiga minuter var ställningen 13-32 – inte optimalt.

Under andra quartern kom vi tillbaka in i matchen med Chioma Nnamaka i täten. Hon grovjobbade under korgarna, höjde moralen hos laget och vi knappade in på Norrköping. Dessvärre höll det inte i sig nog länge för att vi ska kunna vända matchen till vår fördel. Vi får inte riktigt sving på bollen i anfall och i vårt defensiva spel släpper vi in alldeles för enkla poäng.

Inte förrän i slutet av matchen lyckas vi matcha Norrköpings fart, men det är för sent. Försprånget är för stort och vi får se vår segersvit brytas. Matchen slutar 80-88 och det är bara att lyfta på hatten åt Norrköping Dolphins.

För vår del riktar vi blickarna framåt mot vår stundande match mot A3 på torsdag. Säkerligen en tuff match men vi är några erfarenheter rikare efter ikväll.

Luleå Basket – Norrköping Dolphins 80-88 (13-32, 18-9, 12-23, 37-24)

Luleå: Chastity Reed 27, Chioma Nnamaka 21, Anna Barthold 8, Precious Hall 6, Kristina Alminaite 6, Felicia Camara-Ponturo 5, Fanny Mosesson 3, Maria Felixova 2, Rebecka Garderyd 2.
Norrköping: Günesh Karaoglan 20, Sofia Pelander 18, Shaylen Burnett 16, Lovisa Hjern 11, Geraldine McCorkell 11, Vanessa Taylor 10, Linn Jerrhage 2.

Publik: 1 258.

Foto: Ola Norén, Frilandsfotograferna