Nyheter

Klassikermöte i Visby

Det har blivit dags för Luleå Basket att ge sig iväg mot Gotland för det andra och sista mötet mot Visby för den här grundserien. Redan dagen efter Visbymatchen kliver spelarna på planet mot Ryssland, närmare bestämt Rostov, för att spela den första av två kvartsfinaler i EWBL. 

Det blev rekordhöga slutsiffror när de båda lagen möttes i november i Luleå Energi Arena. När slutsignalen ljöd visade resultattavlan 123-87 och därmed en vinst till hemmalaget. Visby hade en tuff inledning på säsongen som var kantad av förluster och uppförsbacke, men vindarna tycks ha vänt och nu tar Gotlänningarna emot oss med fyra raka segrar i bagaget. Tyvärr kan vi inte skryta med samma bedrift.

Senaste matchen mot Högsbo slutade men en knapp seger som satt långt inne och innan dess två raka förluster. En ytterst ovan upplevelse och en väldigt oönskvärd sådan. Truppen har varit skadedrabbad senaste tiden och det har kostat laget. Förhoppningsvis har även vår uppförsbacke planat ut och vi kan ge ett revanschsuget Visby en riktig fight imorgon.

För bara några dagar sedan kunde vi presentera vårt senaste nyförvärv, OS-meriterade Antonija Sandric. Hon har hunnit spela in sig med resten av truppen och är spelklar för Visby. Med andra ord har vi inte bara en spännande fredagsmatch och ett klassikermöte framför oss, vi får även se Antonijas debut i SBL!

Visby Ladies vs Luleå Basket
8 februari 19.00
Ica Maxi Arena, Visby

SE MATCHEN LIVE HÄR!