Nyheter

Stark sista quarter säkrar ytterligare två poäng

Det blev en mycket jämn tillställning ikväll, i alla fall i tre perioder. Vi skaffar oss en knapp ledning tidigt i matchen som Alvik snabbt äter upp och vi får börja jaga.

Redan tidigt stod det klart att det skulle bli en poängrik match i Åkeshovshallen. Det lilla, lilla övertaget vi skaffade oss i matchens första minuter tog Alvik snabbt ikapp och höll hårt i taktpinnen. Vi fick jaga och jaga för att ens kunna komma nära hemmalaget och trots flera ledningsskiften så var Alvik länge det ledande laget.

Arbetet i anfall för respektive lag funkar bra, det är i försvaret det brister. Båda lagen tillåts göra enkla poäng och det slarvas med enkla pass. Poängen däremot regnar in och Alviks Eling Ljunggren gör en strålande insats matchen igenom och blir dessutom poängbäst i hemmalaget med 25 poäng.

Efter halvtidsvilan lägger vi i ytterligare en växel i försvaret och börjar kommunicera bättre sinsemellan. Det ger resultat men det är först i sista perioden det riktigt vänder. Helt plötsligt klickar allt i försvaret och vi får stopp på Alviks produktion. Tjugo raka poäng ger oss en ordentlig ledning och innan slutsignalen ringar hinner vi dryga ut den till 69-98.

En riktigt spännande match mellan två topplag som vi går klokare ur. Försvaret måste fortfarande finslipas men ikväll kom vi en bra bit på vägen. Härnäst väntar ytterligare en bortamatch mot Mark innan det är dags att ta sig an A3 i vår hemmaborg. Det ser vi fram emot.

Alvik – Luleå 69-98 (29-24, 19-22, 15-22, 6-30)
Poäng i Alvik: Elin Ljunggren 25, Martina Stålvant 18, Janel Mccarville 16, Anna Lundquist 3, Ann Stern 3, Ilaria Zanoni 2, Tova Sabel 2.
Poäng i Luleå: Chastity Reed 19, Michaela Houser 16, Anna Barthold 14, Precious Hall 13, Antonija Sandric 13, Mária Felixová 10, Chioma Nnamaka 8, Felicia Ponturo 5.