Nyheter

Två viktiga poäng inför finalreprisen

Idag bar det av till Kinna för att spela den sextonde grundseriematchen av tjugo. Mark stod för motståndet och sist lagen möttes vann vi med 108-40. 

Efter Alviks skrällseger mot Umeå blev varje vinst om möjligt ännu viktigare såhär på upploppet av grundserien. Det behövs en vinst ikväll för att kunna vara med och slåss om seriesegern på torsdag.

Vi inleder med en något annorlunda startfemma än van publiken är vana att se. Michaela KK Houser, Antonija Sandric, Mária Fellixová, Chioma Nnamaka och Chastity Reed får öppna matchen och de ser ut att trivas tillsammans. Tempot är högt från början och vi skapar ett försprång ganska omgående.

”Jag tycker vi spelar riktigt bra defensivt idag. Vi spelar med mycket energi och tillsammans vilket bidrog till en mängd blockade skott och 24-sekundersavblåsningar. Många av stoppen lyckas vi sedan omvandla till snabba poäng vilket i sin tur ger ännu mer energi till försvaret”, säger assisterande coach David Nilsson.

Matchen fortsätter i ett relativt högt tempo och avslutas 34-90. Det innebär två poäng till oss som är livsviktiga för att kunna ha en chans att knipa seriesegern. Umeås förlust mot Alvik under lördagen ger oss en öppning att gå om och ta ledningen på torsdag. För att lyckas med det krävs det att vi vinner med minst 11 poäng. En svår uppgift men inte en omöjlig en.

”Formen inför torsdag känns lovande. Sista delen av vår match mot Alvik och nu även idag känns det som att några pusselbitar börjar ramla på plats. Pusslet kanske inte är färdigt men nu ser man i alla fall vad det ska föreställa”, säger Nilsson.

Mark Basket Luleå Basket 34–90 (10–20, 12–20, 5–30, 7–20).
Mark: Paloma Anderson 14, Chase Coley 10, Anna Golob 4, Amanda Odqvist 3, Anna Ekerstedt 3.
Luleå: Antonija Sandric 17, Chastity Reed 15, Anna Barthold 12, Chioma Nnamaka 12, Michaela Houser 9, Felicia Camara-Ponturo 6, Precious Hall 6, Elin Lomgren 5, Maria Felixova 4.

Statistik>>>

Bild: Ola Norén, Frilandsfotograferna