Nyheter

Fighten om seriesegern

Grundseriens tyngsta hemmamatch är här. Historiken mellan Luleå Basket och A3 Basket är lång och rivalisk. Fyra SM-finaler har vi spelat mot Umeå och gått segrande ur varje gång så det är lätt konstaterat – det blir en tuff match i Luleå Energi Arena imorgon. 

Vår första drabbning med Umeå skedde på deras hemmaplan i slutet av januari. Det blev som väntat en svår match och situationen blir inte bättre med två nyckelspelare som Barthold och Houser på bänken med skadebekymmer. Trots det höll vi hyfsat jämna steg med A3 men några onödiga missar och lite tajt rotation gav dem chansen att skapa ett försprång och vi förlorar med 10 poäng.

Sedan i januari har trupperna förändrats lite. A3 har valt att gå skilda vägar med Tayler Mingo och har istället värvat kroatiska Jelena Ivezic, som precis som vår Antonija Sandric, har OS-meriter. Fram tills i lördags ledde Umeå ligan som det enda obesegrade laget men Alvik såg till att röra om i grytan när de besegrade dem med 80-85. Det innebär att om vi vinner med mer än tio poäng imorgon går vi om A3 i tabellen och kniper förstaplatsen. Kan vi sedan fortsätta på vinnarspåret mot Telge och Uppsala så är hemmaplansfördelen vår genom ett förhoppningsvis långt slutspel.

Matchvärden Luleå Energi är på plats i arenan och berättar mer om solceller, laddinfrastruktur och deras spännande projekt med att odla på restvärme. På plats finns även bollkastarväggen med chans att vinna matchlinne och en rolig planteringshörna för barnen.

Luleå Basket vs A3 Basket
Uppkast 19.00
Matchvärd: Luleå Energi
Matchboll: BDX

Bild: Ola Norén, Frilandsfotograferna